Τα ξηρά μαλλιά δεν χρειάζονται λούσιμο κάθε μέρα. Ξεβγάζετε τα με ζεστό νερό τις ημέρες που δεν τα λούζετε.
Χρησιμοποιήστε προϊόντα με ξίδι και βότανα για να ξεβγάλετε το σαμπουάν, να αποκαταστήσετε την ισορροπία του pΗ στο δέρμα και να ανακουφιστείτε από τη φαγούρα.

Μία φορά την εβδομάδα ενυδατώστε τα μαλλιά σας βαθιά για να επαναφέρετε την λάμψη τους.

Σαμπουάν αρωματοθεραπείας
Τα αιθέρια έλαια σανταλόξυλου και παλμαρόζας, σε συνδυασμό με φυτική γλυκερίνη, ενυδατώνουν αποτελεσματικά τα ξηρά μαλλιά.

Υλικά
20 σταγόνες αιθέριο έλαιο σανταλόξυλου
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο παλμαρόζας
Ι κουτάλι της σούπας φυτική γλυκερίνη
60ml φυσικό σαμπουάν χωρίς άρωμα
60ml νερό

Αναμείξτε τα αιθέρια έλαια σανταλόξυλου και παλμαρόζας με τη φυτική γλυκερίνη σε ένα μπουκάλι και ανακινήστε καλά. Προσθέστε το σαμπουάν και το νερό στο μείγμα και ανακινήστε ξανά. Χρησιμοποιήστε το σαμπουάν εντός μίας εβδομάδας, ή φυλάξτε το στο ψυγείο έως και ένα μήνα.

Ξέβγαλμα με βότανα
Όπως και στα σαμπουάν με βότανα, τα ροδοπέταλα, το χαμομήλι και η ρίζα αλθαίας ωφελούν και μαλακώνουν τα ξηρά μαλλιά.

Υλικά
2 κουτάλια της σούπας αποξηραμένο χαμομήλι
2 κουτάλια της σούπας αποξηραμένα ροδοπέταλα
2 κουτάλια της σούπας αποξηραμένη ρίζα αλθαίας
500ml νερό

Βράστε το χαμομήλι, τα ροδοπέταλα και τη ρίζα αλθαίας με το νερό σε σκεπασμένη κατσαρόλα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει. Σουρώστε, μεταφέρετε σε καθαρό δοχείο και ανακινήστε καλά. Ρίξτε 125ml από το μείγμα στα μαλλιό σας μετά το λούσιμο. Φυλάξτε το υπόλοιπο στο ψυγείο. Διατηρείται έως και δύο εβδομάδες.

Ξέβγαλμα με σύμφυτο
Οι περμανάντ και οι βαφές μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα του κεφαλιού. Η θεραπεία με σύμφυτο, τσουκνίδα και δεντρολιβανο προσφέρει αντισηψία, σύσφιξη των πόρων και ανακούφιση.

Υλικά
2 κουτάλια της σούπας αποξηραμένη τσουκνίδα
2 κουτάλια της σούπας αποξηραμένο δεντρολίβανο
2 κουτάλια της σούπας αποξηραμένα φύλλα σύμφυτου
500ml νερό
2 κουτάλια της σούπας μηλόξιδο

Βράστε τα βότανα και το νερό σε σκεπασμένη κατσαρόλα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα στην άκρη για μία ώρα. Σουρώστε και προσθέστε το μηλόξιδο. Απλώστε 125ml από το μείγμα στα μαλλιά μετά το λούσιμο και το ξέβγαλμα. Φυλάξτε το υπόλοιπο στο ψυγείο έως και δύο εβδομάδες.

Ξέβγαλμα με ξίδι και βότανα
Το μηλόξιδο βοηθά στην αποκατάσταση της ισορροπίας του pΗ στα ξηρά μαλλιά.

Υλικά
Ι κουτάλι της σούπας αποξηραμένο χαμομήλι
Ι κουτάλι της σούπας αποξηραμένα ροδοπέταλα
Ι κουτάλι της σούπας αποξηραμένη ρίζα αλθαίας
250ml μηλόξιδο

Αφήστε τα βότανα στο μηλόξιδο σε σκεπασμένο γυάλινο βάζο για δύο εβδομάδες. Σουρώστε και μεταφέρετε σε καθαρό μπουκάλι. Προσθέστε μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα σε 25Oml νερό και ρίξτε στα μαλλιά σαν τελευταίο ξέβγαλμα.

Βαθιά ενυδάτωση με αρωματικά έλαια
Μία φορά την εβδομάδα ενυδατώστε τα μαλλιά και το δέρμα του κεφαλιού για να καταπολεμήσετε τη φθορά από τα σαμπουάν, τη θερμότητα και τις χημικές Θεραπείες. Το αιθέριο έλαιο σανταλόξυλου αναζωογονεί τα ξηρά μαλλιά. Για βαθιά ενυδάτωση, ανακατέψτε μία κουταλιά της σούπας λάδι χοχόμπα, ή αμυγδαλέλαιο, με πέντε σταγόνες αιθέριο έλαιο σανταλόξυλου σε μικρό δοχείο. (Αν έχετε μα-κριά μαλλιά, θα χρειαστείτε τη διπλάσια ποσότητα.) Βρέξτε τα μαλλιά σας με ζεστό νερό και κάνετε μασάζ με το μείγμα στο κεφάλι και τα μαλλιά. Αν το δέρμα του κεφαλιού σας είναι λιπαρό, απλώστε το μείγμα μόνο στις άκρες των μαλλιών σας. Φορέστε σκουφάκι και αφήστε τα έλαια να δράσουν για 30 λεπτά. Λούστε τα μαλλιά, ξεβγάλετε καλά και απλώστε κοντίσιονερ, αν χρειάζεται.

Πηγή: penbeautysecrets.blogspot.gr