Σύμφωνα με μια μελέτη του επιστημονικού περιοδικού «The Journal of Sexual Medicine», που δημοσιεύεται στο τεύχος Σεπτεμβρίου υποδηλώνει ότι όσο μεγαλύτερη ευαισθησία αισθάνεται μια γυναίκα στα δάκτυλά των χεριών της, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να φτάσει στον… πολυπόθητο οργασμό κατά τη διάρκεια κολπικής επαφής.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ακόμη ότι γυναίκες με μικρότερη ευαισθησία σ’ ό, τι αφορά στην αίσθηση της αφής, που παρατηρήθηκε ότι είχαν ανώριμους μηχανισμούς άμυνας, δηλαδή χαμηλή ικανότητα να συνδέονται στενά με το αντίθετο φύλο, ήταν λιγότερο πιθανό να φτάσουν σε οργασμό μέσω της σεξουαλικής επαφής.

Σύμφωνα με τον γιατρό και διευθυντή σύνταξης του «The Journal of Sexual Medicine», Irwin Goldstein, η αφή είναι μία από τις σημαντικότερες αισθήσεις που σχετίζονται με τη σεξουαλική ικανοποίηση.

Στην έρευνα συμμετείχαν 70 φοιτήτριες, ηλικίας 18-30 ετών. Η ευαισθησία στις άκρες των δαχτύλων τους μετρήθηκε με το ειδικό σύστημα Frey type microfilaments, που μετρά την ευαισθησία του δέρματος.