Με τον ερχομό του φθινοπώρου φροντίδα δεν χρειάζεται μόνο το σώμα. Η κατάλληλη φροντίδα για τα χέρια το φθινόπωρο είναι η καλή προετοιμασία για την χειμερινή εποχή.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι όπως χρειάζεται φροντίδα για την εξωτερική εμφάνιση των χεριών, με τον ίδιο τρόπο είναι απαραίτητο να φροντίσουμε την κατανάλωση βιταμινών και μετάλλων μέσω μιας σωστής διατροφής, το οποίο αποτελεί ένα αναπόσπαστο μέρος της προετοιμασίας για το φθινοπωρινή εποχή.

Στις αρχές του φθινοπώρου η επιδερμίδα γίνεται ξηρή, το οποίο σημαίνει, ότι χρειάζεσται επιπλέον θρεπτική φροντίδα. Συνήθως τα χέρια είναι ένα από τα πιο παραμελημένα μέρη του σώματος.

Δεν πρέπει να παραμελείτε την φροντίδα τους, επειδή είναι καθημερινά εκτεθειμένα στις κλιματικές αλλαγές, που προέρχονται από τον ερχομό της φθινοπωρινής και αργότερα της χειμερινής εποχής.

Από το κρύο η επιδερμίδα γίνεται σκληρή και για αυτό τον λόγο μια από τις θρεπτικές διαδικασίες είναι να φοράτε γάντια, ώστε τα χέρια σας να είναι ζεστά και προστατευμένα από το κρύο.

Μια φορά την εβδομάδα μπορείτε να κάνετε πίλιγκ με κρέμα απολέπισης και μετά θα βάλετε μια θρεπτική μάσκα χεριών. Στα εξειδικευμένα καταστήματα πωλούνται καλλυντικά προϊόντα για αυτό τον σκοπό. Πωλούνται και ειδικά βαμβακερά γάντια, τα οποία θα βάζετε στα χέρια σας την ώρα που κάνετε την θεραπεία σας με την μάσκα για να τα ζεσταίνετε καλύτερα και να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα. Όταν περιποιούμαστε τα χέρια μας δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον καρπό και τον αγκώνα. Μια φορά την εβδομάδα μπορείτε να τα καθαρίσετε με κρέμα απολέπισης, ύστερα από το οποίο να βάζετε κατάλληλη θρεπτική κρέμα.

Μια άλλη διαδικασία περιποίησης είναι η χρήση μιας θρεπτικής κρέμας ενυδάτωσης χεριών σε περίπτωση που χρειαστεί. Αφήστε μια κρέμα στο μπάνιο και μια στην τσάντα σας, ώστε να είστε προετοιμασμένοι να την απλώσετε στα χέρια σας όταν χρειαστεί. Η ιδανική κρέμα χεριών περιέχει ποικιλία βιταμινών, ελαία και φυσικά εκχυλίσματα.

Πηγή: omorfia.org