Ψυχοκοινωνική στήριξη στις γυναίκες που υφίστανται βία και πολλαπλές διακρίσεις θα παρέχει το Συμβουλευτικό κέντρο γυναικών Κομοτηνής που εγκαινιάστηκε σήμερα από τον υπουργό εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη.

Πρόκειται για έργο που υλοποιείται από τη Γενική γραμματεία ισότητας των φύλων και θα λειτουργεί σε συνεργασία με τους 19 ξενώνες φιλοξενίας και τα 27 συμβουλευτικά κέντρα των δήμων σε όλη τη χώρα που προετοιμάζονται να λειτουργήσουν μέσα στο 2013.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων του Συμβουλευτικού κέντρου στη Ροδόπη, υπεγράφη και Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Γενικής γραμματείας ισότητας των φύλων και του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης για την παροχή νομικών υπηρεσιών και νομικής βοήθειας σε γυναίκες θύματα βίας.

Με αφορμή αυτή τη συνεργασία ο Γεώργιος Κυμπαρίδης, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις δυσκολίες που υπάρχουν σε έναν πολυπολιτισμικό πληθυσμό με διαφορετική θρησκεία, διαπιστώνοντας ωστόσο ότι «η νέα γενιά δεν προσφεύγει πια πάντα στον μουφτή αλλά δείχνει να εμπιστεύεται το αστικό δίκαιο».

«Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση στους πολιτικούς γάμους που αποτελούν ίσως το πρώτο βήμα για να έχουν τη δυνατότητα επιλογής στο δίκαιο, αστικό ή θρησκευτικό μέσω της σαρίας», συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι «το θέμα δεν είναι αμιγώς πολιτικό αλλά νομικού πολιτισμού και δικαίου».