Όσες παντρεύονται μετά τα 30 βγάζουν πιο πολλά

Δεν ισχύει το ίδιο και για τους άντρες βέβαια


ΓΥΝΑΙΚΑ
23:10
21/03/2013
Όσες παντρεύονται μετά τα 30 βγάζουν πιο πολλά
2
loading

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια ισχυρίζονται ότι οι γυναίκες που αποφασίζουν να παντρευτούν μετά τα 30 κερδίζουν περισσότερα χρήματα… κάτι που όμως δε φαίνεται να ισχύει και για τους άντρες.

Σύμφωνα με μελέτη που έκαναν οι γυναίκες με πανεπιστημιακή μόρφωση που παντρεύονται μετά τα 30 τους χρόνια βγάζουν κατά 56% περισσότερα χρήματα, συγκριτικά με εκείνες που είχαν παντρευτεί μια δεκαετία νωρίτερα.

Αντίθετα, οι άντρες που πήραν την απόφαση να δεθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου στα 20 τους έχουν καλύτερο εισόδημα από εκείνους που περιμένουν να παντρευτούν μετά τα 30, ανεξάρτητα από το επίπεδο της μόρφωσής τους.

Η μελέτη με τίτλο «Knot Yet: The Benefits and Costs of Delayed Marriage in America» που διεξήχθη στις ΗΠΑ, εξετάζει τις συνέπειες του να παντρεύεται κανείς αργότερα, μια διαρκώς αυξανόμενη τάση.

Σύμφωνα με αυτή, ο μέσος όρος ηλικίας γάμου για τις γυναίκες είναι τα 27 χρόνια ενώ για τους άντρες τα 29, ενώ το 1990 η μέση ηλικία γάμου ήταν τα 23 για τις γυναίκες και τα 26 για τους άντρες.

Κι ενώ όσες γυναίκες αποφάσισαν να καθυστερήσουν λίγο την απόφασή τους να «δέσουν το γάιδαρό τους» ωφελήθηκαν οικονομικά, δεν ίσχυε το ίδιο για τους άντρες. Μάλιστα, όσοι είχαν παντρευτεί σε πιο μικρή ηλικία είχαν την τάση να είναι πιο πετυχημένοι επαγγελματικά αργότερα.

Η απόκτηση παιδιών παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εξαγωγή των συμπερασμάτων αυτών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar liaki

    Ξεχασατε κατι... ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ οσοι παντρευονται σε οποιαδηποτε ηλικια, μετα τον γαμο δεν τους μενει μια... Μάλλον μιλάνε για άλλες χώρες!

  2. avatar Karkan

    ...και ...οι πιο πλουσιοι ειναι αυτοι που δεν παντρευτηκαν ποτε !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει