Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια ισχυρίζονται ότι οι γυναίκες που αποφασίζουν να παντρευτούν μετά τα 30 κερδίζουν περισσότερα χρήματα… κάτι που όμως δε φαίνεται να ισχύει και για τους άντρες.

Σύμφωνα με μελέτη που έκαναν οι γυναίκες με πανεπιστημιακή μόρφωση που παντρεύονται μετά τα 30 τους χρόνια βγάζουν κατά 56% περισσότερα χρήματα, συγκριτικά με εκείνες που είχαν παντρευτεί μια δεκαετία νωρίτερα.

Αντίθετα, οι άντρες που πήραν την απόφαση να δεθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου στα 20 τους έχουν καλύτερο εισόδημα από εκείνους που περιμένουν να παντρευτούν μετά τα 30, ανεξάρτητα από το επίπεδο της μόρφωσής τους.

Η μελέτη με τίτλο «Knot Yet: The Benefits and Costs of Delayed Marriage in America» που διεξήχθη στις ΗΠΑ, εξετάζει τις συνέπειες του να παντρεύεται κανείς αργότερα, μια διαρκώς αυξανόμενη τάση.

Σύμφωνα με αυτή, ο μέσος όρος ηλικίας γάμου για τις γυναίκες είναι τα 27 χρόνια ενώ για τους άντρες τα 29, ενώ το 1990 η μέση ηλικία γάμου ήταν τα 23 για τις γυναίκες και τα 26 για τους άντρες.

Κι ενώ όσες γυναίκες αποφάσισαν να καθυστερήσουν λίγο την απόφασή τους να «δέσουν το γάιδαρό τους» ωφελήθηκαν οικονομικά, δεν ίσχυε το ίδιο για τους άντρες. Μάλιστα, όσοι είχαν παντρευτεί σε πιο μικρή ηλικία είχαν την τάση να είναι πιο πετυχημένοι επαγγελματικά αργότερα.

Η απόκτηση παιδιών παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εξαγωγή των συμπερασμάτων αυτών.