Υλικά για 4-6 άτομα

Μαγειρικό σπρέι
2 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες μισού εκ. (περίπου 1 κιλό)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
1 κουταλάκι ρίγανη
1/4 φλιτζάνι απλό ξηρό ψίχουλα ψωμιού
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνετε ένα ταψί και ψεκάζετε με μαγειρικό σπρέι.

Κόψτε τα κολοκυθάκια σε φέτες πάχους μισού εκατοστού. Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατέψτε το κολοκύθι με το ελαιόλαδο.

Σε άλλο μπολ, ανακατέψτε την ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά, φρυγανιά, ρίγανη, αλάτι, και λίγο πιπέρι.

Βυθίστε κάθε φέτα κολοκυθιού μέσα στο μείγμα τυριού, μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές και τοποθετήστε τις μέσα στο ταψί.

Ψήστε τα κολοκυθάκια μέχρι να ροδίσουν και γίνουν τραγανά. Στη μέση του ψησίματος αναποδογυρίζετε ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα και από τις δυο πλευρές. Ψήνουμε για 35 – 40 λεπτά. Βγάζουμε με σπάτουλα και σερβίρουμε.