Υλικά για 2-4 άτομα
  1 πρέζα κανέλα
  1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  1 κουταλιά της σούπας κοφτή πελτές ντομάτας
  2 φλιτζάνια τσαγιού νερό βραστό
  2 φλιτζάνια τσαγιού ριγκατόνι ζυμαρικό
  1/2 φλιτζάνι κούπας ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
  αλάτι
  πιπέρι
  2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  150 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
  2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Στο ελαιόλαδο σοτάρετε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά.
Προσθέτετε τον πελτέ και τα μυρωδικά. Βάζετε το νερό και αφήνετε να πάρει μια βράση περίπου 35 λεπτά.
Σε άλλο σκεύος βράζετε τα μακαρόνια για 8 λεπτά και στραγγίζετε. Ρίχνετε τα βραστά μακαρόνια μέσα στη σάλτσα κιμά και ανακατεύετε λίγο ακόμα να ζεσταθούν. Ανακατεύετε για 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνετε το φαγητό.
Αποσύρετε από τη φωτιά και πασπαλίζετε τη μισή ποσότητα από την ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά. Ανακατεύετε καλά ώσπου να λιώσει.
Σερβίρετε και πασπαλίζετε την υπόλοιπη τριμμένη ζυμήθρα ΄Ηπειρος με μόνο 1% λιπαρά.
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 