Λίγες μόλις εβδομάδες μετά τις διακοπές η σκληρή καθημερινότητα έχει ήδη βάλει… κάθε κατεργάρη στον πάγκο του. Μήπως το τελευταίο πράγμα που έχετε αυτή την εποχή στο μυαλό σας είναι η άσκηση; Πιστέψτε με, δεν είστε οι μόνοι! Οι παρακάτω συμβουλές θα σας διευκολύνουν να προσαρμοστείτε.

Πρόγραμμα «επανένταξης»

Τι σημαίνει αυτό; Αν, για παράδειγμα, πηγαίνετε στο γυμναστήριο, ενημερώστε τον προπονητή σας σχετικά με την ημερομηνία της επιστροφής σας και προγραμματίστε μαζί του ένα ραντεβού. Θα διαπιστώσετε ότι η προσωπική δέσμευσή σας θα κάνει την επανένταξή σας λιγότερο «επώδυνη».

Δείξτε αυτοπειθαρχία

Όσο φορτωμένη κι αν είναι η καθημερινότητα δεν πρέπει να λειτουργήσει σε βάρος της άσκησης. Φροντίστε να αφιερώνετε χρόνο στη γυμναστική και να τηρείτε με συνέπεια το προσωπικό σας πρόγραμμα, όσο δύσκολο κι αν σας φαίνεται.

Οριοθετήστε τους στόχους σας

Μη δίνετε στον εαυτό σας ασαφείς «υποσχέσεις» (π.χ. «θα γυμνάζομαι περισσότερο»). Προσπαθήστε να θέτετε πιο συγκεκριμένους στόχους. Για παράδειγμα, προγραμματίστε να επιστρέψετε στη συνήθειά σας να περπατάτε για 30 λεπτά 2 φορές την εβδομάδα ή να κάνετε εκτάσεις και διατάσεις για πέντε λεπτά κάθε ημέρα. Όσο πιο συγκεκριμένοι είναι οι στόχοι, τόσο περισσότερες είναι και οι πιθανότητες να τους πετύχετε.

Μην ξεχνάτε να τρέφεστε υγιεινά…

Αν ενδώσατε σε διατροφικές «παρασπονδίες» κατά τη διάρκεια των διακοπών, προμηθευτείτε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, καθώς και γιαούρτι με λίγα λιπαρά.

Ύπνος σε σταθερές ώρες

O οχτάωρος ύπνος αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωματική και πνευματική αντοχή σας.

Πηγή: myself.gr