Τα αξεσουάρ που χρησιμοποιούμε στο μακιγιάζ μπορούν από σύνεργα για μια εντυπωσιακή εμφάνιση να μετατραπούν σε «εχθρούς» της επιδερμίδας… Η αιτία είναι τα μικρόβια και βακτήρια που αναπτύσσονται, αν δεν φροντίσουμε για τον καθαρισμό τους, που ενδέχεται να προκαλέσουν μόλυνση.

Ποια είναι όμως η διαδικασία για τον αποτελεσματικό καθαρισμό τους; Αρχικά, χρησιμοποιώντας ένα απαλό καθαριστικό και ζεστό νερό, πλένουμε τα πινέλα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε σαμπουάν είτε ειδικά καθαριστικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Με ένα χαρτομάντιλο πιέζουμε τις τρίχες ώστε να αφαιρεθεί το προϊόν μακιγιάζ που έχουν στην επιφάνειά τους. Έπειτα, βρέχουμε το πινέλο και με το καθαριστικό τρίβουμε με τα δάκτυλα με τη φορά που έχουν οι τρίχες. Ξεπλένουμε με νερό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να καθαρίσει πλήρως.

Ανάλογα πλένουμε και τα σφουγγαράκια. Τα τρίβουμε πρώτα με λίγο σαμπουάν και στη συνέχεια ξεπλένουμε με νερό. Φυσικά προσέχουμε η διαδικασία να γίνει με απαλές κινήσεις και χωρίς να τρίβουμε πολύ το σφουγγαράκι ώστε να μη διαλυθεί.

Στεγνώνουμε τα αξεσουάρ με χαρτί κουζίνας και φυσικά δεν τα αποθηκεύουμε μέχρι να είναι τελείως στεγνά.