Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν οι παλίνδρομες εγκυμοσύνες, αυτές δηλαδή που σταματούν στο πρώτο τρίμηνο. Το ποσοστό αγγίζει το 50% και σύμφωνα με τους επιστήμονες οι παράγοντες που ευθύνονται χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

«Ακόμα δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να εξηγούν αυτή την αύξηση. Ίσως ευθύνεται το άγχος λόγω της γενικότερης κατάστασης, που βιώνουν σήμερα οι άνθρωποι, η ελλιπής φροντίδα υγείας, αλλά και το ότι οι γυναίκες καθυστερούν αρκετά να μείνουν έγκυες». Τα στοιχεία προέρχονται από τη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο και οι επιστήμονες, σε συνεργασία και με άλλες κλινικές, βρίσκονται στο στάδιο της διερεύνησης για την έκταση του φαινομένου.

Αυτό τόνισε την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο διευθυντής της Β΄Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, καθηγητής Γεώργιος Κρεατσάς, με αφορμή την ημερίδα με θέμα «Υγεία της Γυναίκας-Πρόληψη», που οργανώνουν για την Τρίτη, 6 Μαρτίου, με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας, η Β’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Παιδικής και Νεανικής Γυναικολογίας.

Πηγή: ygeianews.gr