Η Condé Nast συνεργάζεται με τη Swarovski για την δημιουργία ενός πολυτελούς βιβλίου με πλούσια εικονογράφηση, που θα εκδοθεί τον Ιανουάριο, για τα δέκατα γενέθλια της Atelier Swarovski.

Brilliant

Η ιστορία της Atelier Swarovski, επιμελημένη από τον ιστορικό μόδας και συγγραφέα των bestseller Bronwyn Cosgrave, αναδεικνύει τη μοναδική συνεισφορά και τις συνεργασίες με τα πιο γνωστά ονόματα της μόδας και της τέχνης, με εισηγητές τους Karl Lagerfeld και Hubert de Givenchy.

oisghiorh3

Γιορτάζοντας τη δέκατη επέτειο της Atelier Swarovski, σχεδιαστές διαφορετικών στυλ όπως οι Christopher Kane, Viktor & Rolf, Jason Wu, Mary Katrantzou και Fredrikson Stallard, καθώς και αρχιτέκτονες όπως οι Hariri & Hariri, διηγούνται τη δική τους ιστορία συνεργασίας με την εταιρεία, μαζί με τα πορτρέτα που απεικονίζει ο φωτογράφος Roger Deckker.

Το βιβλίο αποτελεί μια ποικιλία εκθέσεων των πιο διάσημων συγγραφέων, για τις αξίες που εμπνέουν την Atelier Swarovski. Ο Douglas Coupland – ο Καναδός νομπελίστας συγγραφέας, αρθρογράφος και πρώην καλλιτέχνης της Google,  γράφει για την επιρροή της τεχνολογίας στις τέχνες, τα γράμματα και στη μόδα. Η Sarah Thornton – συγγραφέας του «Seven Days in the Art World» – αναλύει το ρόλο των συνεργασιών στους δημιουργικούς τομείς. Και ο Michael Brooks των «New Scientist» αποκωδικοποιεί το λόγο που το φως συνεχίζει να συναρπάζει.

oisghiorh4

Ο φωτογράφος Carl Kleiner ταξίδεψε στην Αυστρία για να συλλάβει με το φακό του τη στιγμή δημιουργίας, μέσα στο εργοστάσιο κρυστάλλων κοντά στο Innsbruck μαζί με τον Iwona Blazwick, διευθυντή της γκαλερί Whitechapel, ο οποίος εξερεύνησε το ιστορικό αρχείο και επέλεξε μια ποικιλία δημιουργημάτων που θα εμπλουτίσουν τη μόδα, το σχέδιο και τις συνεργασίες της Swarovski οδηγώντας τη στην επόμενη δεκαετία.

Το βιβλίο επίσης περιέχει μια σειρά από μαρτυρίες, φόρους τιμής στην Atelier Swarovski από την πρώην αρχισυντάκτρια της βρετανικής Vogue Alexandra Shulman, από την κινέζικη Vogue Angelica Cheung, των συντακτών της διεθνούς Vogue Suzy Menkes και Imran Ahmed, του ιδρυτή και αρχισυντάκτη του Business of Fashion, και πολλών άλλων.

oisghiorh2

Η Nadja Swarovski, μέλος του διοικητικού συμβουλίου Swarovski σχολίασε: «Είναι σημαντική στιγμή να βλέπεις το πνεύμα της Atelier Swarovski απεικονισμένο σε ένα όμορφο βιβλίο από την Condé Nast. Είμαστε ευτυχισμένοι που ο Karl Lagerfeld, ο Hubert de Givenchy και πολλοί άλλοι πρωτοπόροι συνέβαλαν στη γιορτή της λαμπερής και εμπνευσμένης δεκαετίας μας. Καθώς κάνουμε ανασκόπηση στη διαδρομή μας ως τώρα ανυπομονούμε να δούμε τι καινοτομίες και δημιουργικές ιδέες θα φέρει η επόμενη δεκαετία».

Ο Darius Sanai, συντάκτης της Condé Nast Contract Publishing είπε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που γιορτάζουμε τις υπέροχες συνεργασίες της Atelier Swarovski με την έκδοση ενός βιβλίου που επιδεικνύει μια νέα συνεργασία το ίδιο, ανάμεσα στον Condé Nast, τη Swarovski, και τους θρύλους της μόδας, του σχεδίου και των τεχνών. Οι πρωτότυπες φωτογραφίες και η γραφή, σε συνδυασμό με τον φοβερό σχεδιασμό και την τυπογραφία το ανεβάζουν στο επίπεδο των λαμπερών βιβλίων τέχνης».

oisghiorh1

Το βιβλίο Brilliant – The Story of Atelier Swarovski, θα είναι διαθέσιμο για αγορά σε online από τον Ιανουάριο 2018. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με:

Claire Abeillé

T: +44 (0)20 7255 8440

E: [email protected]