Πολύ χαμηλά τα ποσοστά διάγνωσης καρκίνου του μαστού

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος από το Άλμα Ζωής


ΓΥΝΑΙΚΑ
18:53
20/09/2011
Πολύ χαμηλά τα ποσοστά διάγνωσης καρκίνου του μαστού
loading

Το ποσοστό πρώιμης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού στην Ελλάδα θεωρείται εξαιρετικά χαμηλό και εκτιμάται ότι είναι μικρότερο από 10%, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που φθάνει έως και το 60%, σύμφωνα με στοιχεία του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού νομού Θεσσαλονίκης -Άλμα Ζωής.

Όμως η έγκαιρη διάγνωση σώζει και ζωές και στις μέρες μας η ιατρική αντιμετωπίζει τον καρκίνο του μαστού και μπορεί να τον νικήσει πολύ ευκολότερα απ’ ό,τι στο παρελθόν, εφόσον διαγνωστεί έγκαιρα.

Στοχεύοντας στην έγκαιρη διάγνωση ο Σύλλογος Άλμα Ζωής δίνει την ευκαιρία του δωρεάν προληπτικού ελέγχου από τις 3 έως τις 7 Οκτωβρίου 2011 στις γυναίκες από τη Θεσσαλονίκη αφού κλείσουν ραντεβού από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 7 Οκτωβρίου με ένα τηλεφώνημα στο 2310285183.

Ειδικευμένοι γιατροί του Θεαγενείου θα εξετάσουν τις γυναίκες οι οποίες αν χρειαστεί θα παραπεμφθούν για κάποια επιπλέον εξέταση, όπως υπερηχογράφημα ή μαστογραφία, η οποία θα γίνει εντελώς δωρεάν σε αξιόπιστο διαγνωστικό κέντρο.

Σύμφωνα με τις στατιστικές το πιο πιθανό (ποσοστό 98%) είναι να μην υπάρχει κάποιο κακοήθες πρόβλημα αλλά κάποιο άλλο συνηθισμένο το οποίο πρέπει η γυναίκα να το έχει υπόψη ώστε να το αντιμετωπίσει.

Στο πλαίσιο εκστρατείας πρόληψης ο Σύλλογος Άλμα Ζωής διοργανώνει στις 8 Οκτωβρίου (ώρα 18.00) στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλλάς ημερίδα με θέμα «Γνώρισε, Πρόλαβε, αντιμετώπισε τον καρκίνο του μαστού. Μπορείς!».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι νεώτερες θεραπευτικές εξελίξεις, οι λόγοι που αποτρέπουν τις γυναίκες να κάνουν προληπτικό έλεγχο, οι ψυχολογικές επιδράσεις του καρκίνου του μαστού, η ζωή μετά τη διάγνωση καθώς και η προσωπική εμπειρία μιας γυναίκας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει