Το σκόρδο είναι ένα από τα υλικά που χρησιμοποιείται σε πολλά φαγητά. Άλλοι το αγαπούν και άλλοι δεν θέλουν να το βλέπουν, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε κάποια φαγητά αποτελεί το βασικό συστατικό για νοστιμιά. Και όμως το σκόρδο δεν είναι κατάλληλο μόνο για τις συνταγές σας. Το littlethings δημοσιεύει μερικές χρήσιμους και ιδιαίτερους τρόπους που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.

Δείτε έξι εναλλακτικούς τρόπους μερικούς από τους οποίους δεν φανταζόμασταν:

1. Καθαρισμός προσώπου

skordo1

Αντί για χημικά προϊόντα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκόρδο για να καθαρίσετε το πρόσωπο σας. Σύμφωνα με το Livestrong το σκόρδο περιέχει αλλισίνη, η οποία έχει αντιβακτηριακές, αντιμυκητιασικές και αντιικές ιδιότητες. Συνιστά να απλώσετε λιωμένο σκόρδο στο πρόσωπο για 15 λεπτά, αλλά μετά να το ξεπλύνετε (το πρόσωπο) και να το ενυδατώσετε καλά.

2. Θεραπεία για τους μύκητες των ποδιών

skordo2

Λόγω της ιδιότητας που αναφέραμε παραπάνω η New York Times συνιστά να μουσκεύουμε τα πόδια μας για 30 λεπτά σε μια λεκάνη με λιωμένες σκελίδες σκόρδου που δρα κατά των μυκητιάσεων. Ο Δρ Lawrence D. Rosen είπε στους Times, «Το σκόρδο θεωρείται ένα ισχυρό φυσικό αντιμυκητιακό».

3. Περιορίστε τον πονόδοντο

skordo3

Αν σας πιάσει ξαφνικά πονόδοντος και η επίσκεψη εκείνη την ώρα σε οδοντίατρο δεν είναι εφικτή, δοκιμάστε το φυσικό παυσίπονο του σκόρδου. Σύμφωνα με το Garlic-Central.com «Οι περισσότερες παραδοσιακές χρήσεις του σκόρδου για να ανακουφιστεί ο πονόδοντος προτείνουν την σύνθλιψη και τοποθέτησή του στο εσωτερικό του στόματος, ακριβώς δίπλα στο πονεμένο δόντι». Βέβαια αυτό προσωρινά μέχρι την επίσκεψη στον οδοντίατρο.

4. Ξεπάγωμα του δρόμου

skordo4

Θέλετε να απομακρύνετε ένα σημείο με πάγο έξω από το σπίτι σας που δημιουργήθηκε λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας τη νύχτα; Σύμφωνα με το Columbus Dispatch αυτό μπορεί να γίνει και με ένα υλικό της κουζίνας σας. Όπως αναφέρει, το σκόρδο με αλάτι μπορεί να βοηθήσει να απαλλαγούμε από πάγο και χιόνι σε μικρά σημεία σε γρήγορο χρόνο.

5. Μάχη με την ακμή

skordo5

Το σκόρδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση της ακμής με δύο διαφορετικούς τρόπους: με την κατανάλωση του και με την εφαρμογή άμεσα σε αυτήν. Σύμφωνα με το Home Remedies for Life το σκόρδο είναι «μια εξαιρετική πηγή καταπολέμησης της ακμής με τα θρεπτικά συστατικά του. «Η προσθήκη σκόρδου στη διατροφή σας μπορεί να κάνει θαύματα για το ανοσοποιητικό σύστημα και την ακμή σας με την πάροδο του χρόνου» αναφέρει χαρακτηριστικά.

6. Σκόρδο στο ψάρεμα

skordo6

Την ιδέα αυτή για σκόρδο ως δόλωμα έδωσαν κάποιοι ψαράδες στο FieldAndStream.com. Οι ψαράδες αυτοί λοιπόν αναφέρουν ότι βάζουν το σκόρδο απευθείας σε ένα σκουλήκι ή μικρό κομμάτι της γαρίδας, ενώ άλλοι το βάζουν στο ελαστικό δέλεαρ. Ένας ψαράς μάλιστα συνέστησε ως καλό «κόλπο» ένα κομμάτι σκόρδο με λίγο βούτυρο ως καλό δόλωμα.