Η καλλιέργεια για το συμβατικό βαμβάκι απαιτεί τη χρήση χημικών, τα οποία καταλαμβάνουν το 25% της παγκόσμιας χρήσης χημικών ουσιών παγκοσμίως στο γεωργικό τομέα.

Η επεξεργασία και η βαφή που ακολουθεί για την παραγωγή των ρούχων, είναι και αυτή μια χημική διαδικασία αρκετά επιβλαβής για τους ευαίσθητους οργανισμούς.

Τα μωρά δεν διαθέτουν ολοκληρωμένο ανοσοποιητικό σύστημα, και κατά συνέπεια δεν έχουν αναπτύξει όλες τις άμυνες που απαιτούνται για να μην επηρεάζονται από την ύπαρξη χημικών ουσιών στα υφάσματα με τα οποία έρχονται σε επαφή.

Ας μην ξεχνάμε ότι το δέρμα του μωρού είναι μέχρι και 5 φορές λεπτότερο από το δέρμα των ενηλίκων, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτο στην απορρόφηση των χημικών.

Το οργανικό βαμβάκι καλλιεργείται και παράγεται χωρίς τη χρήση χημικών, εντομοκτόνων, φυτοφαρμάκων ή άλλων χημικών ουσιών. Είναι πολύ πιο μαλακό από το συμβατικό βαμβάκι και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργιών. Ο τρόπος επεξεργασίας του το καθιστά πιο ανθεκτικό –θυμάστε παλαιότερα που αγοράζαμε ένα ρούχο και δεν έχανε το χρώμα και το σχήμα του μετά από τα πρώτα πλυσίματα;

Για τη βαφή των οργανικών ρούχων, χρησιμοποιούνται φυσικές βαφές, χωρίς βαρέα μέταλλα ή χλώριο.

Εκτός από το καλό που κάνει το οργανικό βαμβάκι στα παιδιά μας, κάνει καλό και στον πλανήτη μας. Η καλλιέργεια του διατηρεί και αναγεννά τη γονιμότητα του εδάφους με τον πλέον φυσικό τρόπο.

Πηγή: thebabycompany