Αν έχετε όρεξη να φτιάξετε τις δικές σας καραμέλες, ακολουθήστε μία πανεύκολη συνταγή:

Υλικά

100 γρ ζάχαρη
100 γρ κρέμα γάλακτος
1 φακελάκι βανίλια

Εκτέλεση

Λιώστε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος. Αφήστε να βράσουν 10-15 λεπτά. Προσθέστε την βανίλια. Οταν αρχίζει να παίρνει χρώμα, βγάλτε από τη φωτιά και βάλτε το σε ταψί που έχετε λαδώσει.

Οσο το μείγμα είναι ακόμα μαλακό χαράξτε σε μικρά καρέ κομμάτια (3 πόντοι), με την μύτη ενός μαχαιριού. Οταν η καραμέλα σκληρύνει αρκετά, κόψτε τα κομματάκια με ψαλίδι και τυλίξτε το κάθε κομματάκι με χαρτί σελοφάν.

Η δοσολογία είναι για περίπου 30 καραμέλες

Πηγή: meacolpa.blogspot.com