Δεν θέλει κόπο, ούτε χρόνο! Η κρέμα ταψιού είναι ιδανική πρόταση για να σερβίρετε μετά το φαγητό, αφού θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά (για 12 άτομα)
2 λίτρα φρέσκο γάλα 0%
300 γρ. ζάχαρη
200 γρ. κορν φλάουρ
2 πρέζες μαχλέπι τριμμένο ή μαστίχα
λίγο ροδόνερο
σιρόπι τριαντάφυλλο (προαιρετικά)

Ετοιμασία

1. Κρατάτε 250 ml γάλα και βάζετε το υπόλοιπο να βράσει με τη ζάχαρη. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα 250 ml, προσθέτετε το κορν φλάουρ και το μαχλέπι και χτυπάτε ελαφρά στην κουζινομηχανή.

2. Μόλις αρχίσει να βράζει το γάλα που έχετε στη φωτιά, το τραβάτε και προσθέτετε ανακατεύοντας συνεχώς ελαφρά στην κουζινομηχανή το υπόλοιπο που έχετε χτυπήσει με το κορν φλάουρ μέχρι το μείγμα να πάρει μια κρεμώδη υφή.

3. Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα σε ένα σχετικά βαθύ ταψί και το βάζετε πάνω σε φωτιά (φλόγα γκάζι) ώστε να «καίγεται» ο πάτος. Το καίτε γυρίζοντας το ταψί από όλες τις πλευρές για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μυρίσει καμένο. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει καλά και το κόβετε ύστερα από 4 ώρες.

4. Χρησιμοποιείτε σπάτουλα για να βγάλετε τα κομμάτια ξύνοντας τον πάτο του ταψιού έτσι ώστε να πάρετε και το καμένο μέρος μαζί. Σερβίρετε ραντίζοντας με ροδόνερο ή με το σιρόπι τριαντάφυλλο για περισσότερο άρωμα.

Πηγή: myworld