Είτε είστε από τις γυναίκες που λατρεύουν το γυμναστήριο είτε πηγαίνετε γιατί «πρέπει», ένα από τα πράγματα που μας δίνουν ένα κίνητρο παραπάνω για να συνεχίσουμε, είναι τα αθλητικά ρούχα και ειδικά αυτά που μπορούμε να φορέσουμε και εκτός γυμναστηρίου.

Η πραγματικότητα της καθημερινής ζωής απαιτεί από τα ρούχα μας να έχουν την ευελιξία να ανταποκριθούν σε διαφορετικές περιστάσεις. Να μπορούμε να ρίξουμε ένα cute τζάκετ πάνω από το κολάν και να τρέξουμε για τις μικρο-δουλειές μας πριν πάμε στο γυμναστήριο. Να μπορούμε να συνδυάσουμε το τοπ μας με ένα ντένιμ πουκάμισο και να βρεθούμε με τη φίλη στο μισάωρο που έχει μείνει κενό μετά την προπόνηση. Τι πρέπει να προσέξουμε λοιπόν;

Πώς να επιλέξετε ρούχα για το γυμναστήριο

Τόσο το κολάν όσο και το αθλητικό σουτιέν θα πρέπει να σας παρέχουν επαρκή στήριξη όταν κάνετε έντονη γυμναστική, όπως τρέξιμο ή διαλειμματική προπόνηση, και ταυτόχρονα να είναι άνετα για πιο ήπιες δραστηριότητες όπως γιόγκα, πιλάτες ή περπάτημα. Προτιμήστε ρούχα που είναι κατασκευασμένα από υλικά που αναπνέουν, στεγνώνουν γρήγορα και απορροφούν την υγρασία. Συνθετικός πολυεστέρας και νάιλον είναι ιδανικά υλικά για την απορρόφηση του ιδρώτα γιατί εξατμίζονται και σας κάνουν να αισθάνεστε στεγνότερες και δροσερότερες κατά τη διάρκεια της άσκησης. Επιπλέον, ψάξτε για έξυπνα χαρακτηριστικά, όπως κρυμμένες τσέπες και κορδόνια περίσφιξης – θα τα χρειαστείτε.

Τα υπόλοιπα είναι θέμα προσωπικού στιλ και ευτυχώς το μεγάλο μπαμ που έγινε με το athleisure τα προηγούμενα χρόνια είχε ως αποτέλεσμα να κυκλοφορήσουν άπειρα σχέδια και χρώματα για να διαλέξετε.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές stylish επιλογές που θα σας βολέψουν σε όποια γυμναστική κι αν κάνετε!

Κολάν & Μακρυμάνικο αθλητικό τοπ

Adidas By Stella McCartney Truepurpose Training Long Sleeve Printed Tee €100
Adidas by Stella McCartney Truepurpose Optime Training Printed 7/8 Leggings €120

Flare κολάν & Αθλητικό μπουστάκι

Oysho Αμάνικη μπλούζα comfortlux με μικροδιατρήσεις €19,99
Oysho Παντελόνι flare comfortlux high rise €25,99

Εμπριμέ κολάν & Μπουστάκι με λεπτές τιράντες

Under Armour Infinity Covered Mid €31,49 (με έκπτωση)
Under Armour Motion Print Legging €59,99

Κολάν & Αθλητικό τοπ

Sugarfree Κοντό τοπ / μπουστάκι γυμναστικής με ζεβρέ τύπωμα €18,45 (με έκπτωση)
Sugarfree Ψηλόμεσο κολάν γυμναστικής με ζεβρέ τύπωμα €22,45 (με έκπτωση)

Ολόσωμη αθλητική φόρμα

Nike Zenvy Γυναικείο ολόσωμο κορμάκι Dri-FIT σε κανονικό μήκος με μπατζάκια που φαρδαίνουν προς τα κάτω €109,99