«Ξεπουλάνε» οι μινιατούρες της Βασίλισσας Ελισάβετ σε κατάστημα δώρων στον Πειραιά, μετά τον θάνατό της. Οι πωλήσεις των Solar Queen, της διάσημης μινιατούρας από ρητίνη με την μορφή της βασίλισσας Ελισάβετ σε διάφορες ενδυματολογικές επιλογές, έχουν διπλασιαστεί και τριπλασιαστεί σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια της επιχείρησης, η οποία εμπορεύεται πάνω από 8 χρόνια τις συγκεκριμένες κούκλες.

Η εκπομπή του Open TV, «Μεσημέρι με τη Μάριον» με παρουσιάστρια τη Μάριον Μιχελιδάκη βρέθηκε την Τρίτη (13/9) στο εν λόγω κατάστημα στον Πειραιά και συνομίλησε με την ιδιοκτήτρια Σοφία Δουβή για την θραύση που κάνουν οι συγκεκριμένες μινιατούρες από την ημέρα της ανακοίνωσης του θανάτου της βασίλισσας, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στο παλάτι του Μπαλμόραλ στη Σκωτία σε ηλικία 96 ετών, οι οποίες πραγματοποιούν επίσης τρελές πωλήσεις σε όλο τον κόσμο.

Η μινιατούρα της βασίλισσας Ελισάβετ φέρει ένα φωτοβολταϊκό πάνελ στο τσαντάκι της και αν τοποθετηθεί κοντά στο φως και μέσω της ενέργειας που λαμβάνει από τον ηλιακό συλλέκτη ξεκινά να χαιρετά κουνώντας διακριτικά τον καρπό του δεξιού χεριού της, σύμφωνα με το βασιλικό πρωτόκολλο

«Το βασικό κομμάτι της μινιατούρας πρόσωπο και σώμα είναι πάντα ίδιο. Αλλάζει κάθε φορά το στιλιστικό κομμάτι. Έτσι υπάρχουν εκείνες με το στέμμα ή χωρίς. Με πιο επίσημα ενδύματα ή απλές εμφανίσεις. Με το κλασσικό καπέλο που φορούσε η βασίλισσα και φυσικά οι συλλεκτικές. Το best seller είναι αυτό με τη μπλε ενδυμασία» αναφέρει η κυρία Δουβή.

Η ιδιοκτήτρια προχώρησε τελευταία σε μια μεγάλη παραγγελία, ύστερα από παρότρυνση του συζύγου της όπως εξηγεί, ο οποίος στη θέαση των τελευταίων εικόνων της βασίλισσας Ελισάβετ «έβλεπε» το τέλος της να πλησιάζει.

Η τιμή της ηλιακής βασίλισσας ανέρχεται από 20 μέχρι 25 ευρώ ανάλογα με την ενδυματολογική της εμφάνιση. Προς το παρόν δεν υπάρχουν μινιατούρες που να απεικονίζουν άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, αλλά όπως προέβλεψε η Σοφία Δουβή το πιθανότερο είναι η Ολλανδική εταιρεία να προχωρήσει σε ένα τέτοιο πλάνο, με τον βασιλιά πλέον Κάρολο να είναι πιθανότατα η επόμενη ηλιακή κούκλα που θα κυκλοφορήσει.