Τον νόμο στα χέρια τους φαίνεται ότι πήραν οι μαϊμούδες σε ένα χωριό της Ινδίας, που αποφάσισαν να τιμωρήσουν σκύλους που σκότωσαν ένα μαϊμουδάκι.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της New York Post, δύο μαϊμούδες αιχμαλωτίστηκαν άφωτου σκότωσαν 250 σκυλιά πετώντας τα από ύψος στο χωριό Lavool της Ινδίας.

«Έχουμε στα χέρια μας δύο μαϊμούδες που εμπλέκονται στη θανάτωση πολλών κουταβιών» δήλωσε ένας αξιωματούχος της περιφέρειας Maharashtra Beed στο τοπικό ANI. Τα θηλαστικά θα σταλούν στο Nagpur όπου θα αφεθούν ελεύθερα σε δασική έκταση, μετέδωσε το NDTV.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι μαϊμούδες λέγεται ότι άφησαν τα κουτάβια σε σκεπές και σε δέντρα για να πεθάνουν από την πείνα και τη δίψα αλλά τοπικός αξιωματούχος δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις που να επιβεβαιώνουν ότι δρούσαν εκδικητικά.

Κάτοικοι του χωριού δήλωσαν στο News 18 ότι οι μαϊμούδες άρχισαν να σκοτώνουν σκυλιά πριν από περίπου έναν μήνα όταν μια αγέλη σκυλιών σκότωσε ένα μαϊμουδάκι.

Σύμφωνα με το τοπικό δίκτυο ΑΝΙ, ντόπιοι επικοινώνησαν με την αρμόδια δασική υπηρεσία όταν οι μαϊμούδες επιτέθηκαν και σε κάποια παιδιά.