Όταν φέρνετε στο νου την λέξη κιμωλία σίγουρα σκέφεστε αμέσως βρώμικα παιδικά χέρια και κατ’ επέκταση και ρούχα. Η κιμωλία, ωστόσο, όσο παράξενο κι αν σας φαίνεται, μπορεί να δράσει ευεργετικά στην εξαφάνιση λεκέδων από τα ρούχα και μάλιστα των πιο δύσκολων, όπως αυτός από λάδι.

Για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα, όμως, θα πρέπει πρώτα να σιγουρευτείτε ότι οι κιμωλίες που έχετε προμηθευτεί δεν έχουν χρώμα ή κερί, έτσι ώστε να μην βλάψετε το ρούχο σας. Γι αυτό προτιμήστε τις κλασικές λευκές.

Αυτό που θα πρέπει να κάνετε, λοιπόν, για να αφαιρέσετε το λάδι από τα ρούχα σας είναι να σκουπίσετε με μία πετσέτα τον λεκέ αμέσως μόλις γίνει και κατόπιν να τον καλύψετε με λίγη κιμωλία, αφήνοντάς την να δράσει για μερικά λεπτά και να απορροφήσει την υγρασία του λαδιού. Στο τέλος, πλένετε το ρούχο σας κανονικά και περιμένετε για τα αναπάντεχα αποτελέσματα!

Μία καλή συμβουλή είναι να έχετε πάντα στην τσάντα σας ένα μικρό κομμάτι κιμωλίας κάθε φορά που βγαίνετε έξω για φαγητό για να προλάβετε άσχημες καταστάσεις!