Το μυστικό είναι ένα: αν φροντίσεις το ξυραφάκι σου, τότε οι λεπίδες του θα ζήσουν περισσότερο και εσύ θα κάνεις οικονομία στην τσέπη σου. Τόσο απλά!

Οι ανταλλακτικές ξυριστικές λεπίδες άλλωστε, όσο πρακτικές κι αν είναι, μπορούν να γίνουν πολύ πιο ακριβές από όσο νομίζεις αν τις αλλάζεις συχνά. Τι θα έλεγες λοιπόν να αυξήσεις τον χρόνο ζωής τους για να εξοικονομήσεις χρήμα, αλλά και να διατηρούνται σε καλή λειτουργική κατάσταση για περισσότερο καιρό;

Για να μακροημερεύσουν λοιπόν τα ανταλλακτικά ξυραφάκια σου και να αποκομίσεις όσο γίνεται περισσότερα από αυτά, να τι πρέπει να κάνεις…

sahhvvuubbbefe1

Προετοίμασε το πρόσωπό σου για ένα καλό, βαθύ ξύρισμα

Τοποθέτησε μια ζεστή πετσέτα στο πρόσωπο για να μαλακώσουν τα γένια. Αυτό θα εξασθενίσει την αντίσταση των γενιών στη λεπίδα, κάνοντάς τη να φθείρεται λιγότερο σε κάθε ξύρισμα. Επιπλέον, χρησιμοποίησε έναν καλό ποιοτικά αφρό (ιδανικά, ξυριστική κρέμα) και εφάρμοσέ τον υποχρεωτικά με πινέλο και όχι με τα χέρια σου. Με το πινέλο όχι μόνο κάνεις οικονομία στον αφρό (ή την κρέμα), αλλά προετοιμάζεις ακόμα καλύτερα τα γένια σου για τη λεπίδα. Επένδυσε λοιπόν σε ένα καλό ξυριστικό σετ για να έχεις και καλύτερα αποτελέσματα στο ξύρισμά σου, αλλά και πραγματική οικονομία μακροπρόθεσμα.

Ξέπλυνε ξυράφι και λεπίδα καθώς ξυρίζεσαι

Για να ζήσει περισσότερο η λεπίδα, είναι πολύ σημαντικό να την ξεπλένεις από τον αφρό και τα γένια πιο συχνά απ’ όσο κάνεις συνήθως. Ιδανικά λοιπόν ξέπλυνε τη λεπίδα με ζεστό νερό έπειτα από κάθε πέρασμα από το πρόσωπό σου για να την κρατάς πάντα ζεστή. Και μην ξεχνάς φυσικά να ρίχνεις νερό και στην πίσω πλευρά της. Η ζεστή λεπίδα γλιστράει πάνω στα γένια καλύτερα, ενώ η καθαρή από αφρό επιφάνειά της έχει μεγαλύτερη ξυριστική δυνατότητα, άρα και λιγότερη φθορά στον χρόνο.

sahhvvuubbbefe2

Καθάρισε επιμελώς και στέγνωσε τη λεπίδα

Το να ξεπλύνεις απλώς τη λεπίδα με καυτό νερό μετά το ξύρισμα δεν είναι αρκετό για να διατηρηθεί αυτή σε καλή κατάσταση. Είναι καθαρή, σίγουρα, αλλά το νερό που παραμένει στην επιφάνειά της προκαλεί οξείδωση, η οποία προοδευτικά θα διαλύσει τη μοριακή συνοχή του μετάλλου, κάνοντας τις άκρες της λεπίδας να εξασθενίσουν. Στέγνωσε λοιπόν υποχρεωτικά τη λεπίδα με ένα καθαρό πανί, αν θες να την έχεις λειτουργική για περισσότερο χρόνο. Μπορείς επιπλέον να τη βουτήξεις σε ένα κύπελλο με αλκοόλ, το οποίο έχει την ιδιότητα να απορροφά την παραπανίσια υγρασία και να απολυμαίνει τη λεπίδα. Τέλος, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πιστολάκι μαλλιών για να στεγνώσεις τη λεπίδα στο φτερό, αμέσως μετά το ξέπλυμά της με καυτό νερό…

Αποθήκευσε τις λεπίδες μακριά από μέρος με υγρασία

Για να ζήσουν πολύ και να ζήσουν καλά οι λεπίδες, μην τις αποθηκεύεις στο μπάνιο. Το μπάνιο είναι το μέρος όπου χρησιμοποιεί η υγρασία ως παιδότοπο, κάτι που είναι ιδιαίτερα κακό για το μέταλλο. Ξυρίσου λοιπόν στον νιπτήρα, ξέπλυνε σχολαστικά το ξυράφι, στέγνωσε τη λεπίδα καλά και αποθήκευσέ τα μετά σε μέρος στεγνό και ξηρό. Το ίδιο ισχύει και για τις ανταλλακτικές λεπίδες, πάντα!

sahhvvuubbbefe3

Αφιέρωσε λίγο χρόνο στη φροντίδα της λεπίδας σου και δες διαφορά στο πορτοφόλι σου…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.