Το νοτιότερο ταχυδρομείο του κόσμου αναζητά τρεις υπαλλήλους για να περάσουν τέσσερις μήνες διαλογής αλληλογραφίας και καταμέτρησης πιγκουίνων στο «ταχυδρομείο πιγκουίνων» της Ανταρκτικής!

Η U.K Antarctic Heritage Trust, η οργάνωση που διαχειρίζεται το λεγόμενο ταχυδρομείο πιγκουίνων στη βάση Port Lockroy στο νησί Goudier, δήλωσε ότι αναζητά τρία άτομα για να στελεχώσουν το ταχυδρομείο από τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους έως τον Μάρτιο του 2025.

Τα καθήκοντα των εργαζομένων θα περιλαμβάνουν τη διαλογή επιστολών και καρτ ποστάλ, την πώληση γραμματοσήμων, τη λειτουργία ενός μικρού καταστήματος δώρων και την καταμέτρηση της αποικίας του Port Lockroy που αριθμεί περίπου 1.500 πιγκουίνους gentoo.

Το ταχυδρομείο επεξεργάζεται έως και 80.000 επιστολές και ταχυδρομικές κάρτες κάθε χρόνο, η πλειονότητα των οποίων ταχυδρομείται από επιβάτες σε κρουαζιερόπλοια που σταματούν στο νησί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του Νοτίου Ημισφαιρίου. Οι διαθέσιμες θέσεις είναι αρχηγός βάσης, γενικός βοηθός και διευθυντής καταστήματος. Οι αιτούντες πρέπει να είναι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου και να είναι έτοιμοι να συνυπάρξουν με άλλα πέντε άτομα, να περνούν μεγάλα διαστήματα χωρίς τηλέφωνο ή πρόσβαση στο διαδίκτυο και να αντέχουν χωρίς τρεχούμενο νερό κατά τη διάρκεια της παραμονής τους.