Ακόμη και ορισμένα μέλη του 1% δεν είναι αρκετά πλούσια για αυτόν τον νησιωτικό θύλακα της ελίτ. Πρόκειται για το Indian Creek Village της Φλόριντα, ένα τεχνητό νησί, το οποίο είναι προσβάσιμο μόνο μέσω μιας καλά φυλασσόμενης γέφυρας.

Το αποκαλούμενο και «Billionaire Bunker» (καταφύγιο δισεκατομμυριούχων), στην Κομητεία Μαϊάμι-Ντέιντ, ήταν από καιρό γνωστό για τους απίστευτα πλούσιους κατοίκους του, αλλά από την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού όλο και περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι εγκαθίστανται στο νησί.

«Όλα συνέβησαν μετά τον covid. Πριν ήταν πολύ διαφορετικά στην πραγματικότητα», δήλωσε στο Bloomberg η Ντίνα Γκόλντενταγιερ, η οποία έχει εμπλακεί σε πολλαπλές πωλήσεις στο Indian Creek Village.

Σήμερα, τα ακίνητα στο τεχνητό νησί, το οποίο έχει και δικό του δήμαρχο, κοστολογούνται κοντά στα 100 εκατομμύρια δολάρια, ενώ πριν από λιγότερο από μια δεκαετία «τα 20 εκατομμύρια δολάρια ήταν η υψηλότερη τιμή πώλησης», υπογράμμισε η Ντίνα Γκόλντενταγιερ.

Τον Αύγουστο, ο μεγιστάνας της Amazon και δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος ξόδεψε 68 εκατομμύρια δολάρια για μια έπαυλη περίπου 860 τετραγωνικών μέτρων, ενώ μόλις δύο μήνες αργότερα έδωσε ακόμη 78 εκατομμύρια δολάρια για το ακριβώς διπλανό ακίνητο, 1770 τετραγωνικών μέτρων.

Τον Δεκέμβριο η «New York Post» ανέφερε πως ο Μπέζος πιθανότατα θα δημιουργήσει σε αυτά τα δύο οικόπεδα τη δική του έπαυλη για τη μετεγκατάστασή του από την πολιτεία της Ουάσιγκτον, ενώ ακόμα ψάχνει για περισσότερα ακίνητα στο κοντινό Παλμ Μπιτς, όπου ο δισεκατομμυριούχος βασιλιάς των hedge fund Κεν Γκίφιν συγκεντρώνει τη δική του τεράστια περιουσία.

Μεταξύ άλλων, στο Indian Creek Village, σύμφωνα με το Bloomberg, έχουν σπίτια ο Τζάρεντ Κούσνερ και η Ιβάνκα Τραμπ, οι οποίοι πλήρωσαν 32 εκατομμύρια δολάρια για ένα σπίτι σε γαλλικό νεοκλασικό στιλ, αλλά και οι Τομ Μπράντι, Καρλ Ίκαν, Έντι Λάμπερτ και Νταβίντ Γκετά.

Οι πέντε πιο εύποροι στο Indian Creek κατέχουν ακίνητα, που εκτιμώνται σε 191 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι ένα πραγματικά άνευ προηγουμένου ποσό ακόμη και για τη Νότια Φλόριντα, η οποία ήταν πάντα διαβόητη για τις «κλειστές κοινότητες». «Μόνο οι πολύ πλούσιοι, οι δισεκατομμυριούχοι», μπορούν πλέον να αντέξουν οικονομικά το νησί, σημείωσε ένας άνθρωπος που ζει εδώ και πολλά χρόνια στην περιοχή.