Αν δεν είναι ιδιαίτερο το περιβόητο κερκυραϊκό «Κανάλι της Αγάπης», τότε η έννοια έχασε πλήρως τη σημασία της!

Το Σιδάρι αφήνει χωρίς λόγια τον ταξιδιώτη με την παράξενη γεωμορφολογία του, εκεί που η θάλασσα αψηφά αυθάδικα τα βράχια δηλαδή δημιουργώντας κολπίσκους με ιδιόμορφα σχήματα.

1_480125551

Και μεγάλος πρωταγωνιστής όλων τους είναι το περίφημο «Canal d’ Amour», το φυσικό αυτό πέρασμα που ο θρύλος θέλει όποιον το διασχίζει κολυμπώντας να συναντά σύντομα τον έρωτα της ζωής του. Ή αν κολυμπήσει με το άλλο του μισό, να παραμένει ισοβίως στο πλευρό του.

2_477662779

Οι τρεις αμμώδεις παραλίες ήταν μάλιστα γνωστές και στους πρώτους κατοίκους της Κέρκυρας, καθώς εδώ έχει εντοπιστεί ο πρώτος οικισμός του νησιού, ήδη από τη Νεολιθική Εποχή. Η φύση στάθηκε πολύ γενναιόδωρη σε όλη την Κέρκυρα, μόνο που εδώ τα έδωσε κυριολεκτικά όλα, φτιάχνοντας μια παραλία που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα ακόμα και τα φιόρδ των βόρειων λαών της Ευρώπης.

3_130953002

Οι απόκρημνοι βράχοι και τα δαντελωτά ανοίγματα υποκλίνονται ευλαβικά στο Κανάλι της Αγάπης, το κερκυραϊκό καμάρι που ανάγκασε νερό και αέρα να σμιλεύουν το τοπίο για χιλιετίες και χιλιετίες. Και το αποτέλεσμα είναι αυτή η ιδιοσυγκρασιακή «διώρυγα» που μαγεύει τον παραθεριστή, καλώντας τον να χαλαρώσει με το εκθαμβωτικό του τοπίου ή να δραστηριοποιηθεί εξερευνώντας τις σπηλιές κατά μήκος του καναλιού.

4_495627346

Γιατί να πας: για τον έρωτα, αν μη τι άλλο! Αλλά και για το κιτρινωπό χρώμα του νερού που χαρίζουν οι πορώδεις βράχοι. Και το αιθέριο του όλου πράγματος φυσικά, αυτό το αριστούργημα της Μητέρας Φύσης. Άντε να το ξαναβρείς αυτό…

000_1086438593

[niveabanner2018][/niveabanner2018]