Οι επιλογές που έχει ο επισκέπτης της Ζακύνθου για τις καλοκαιρινές βουτιές του, πολλές και διαφορετικές. Υπέροχες δαντελένιες ακρογιαλιές, στρωμένες με άμμο ή βότσαλο, οργανωμένες ή μη, μεγάλες ακτές ή μικροσκοπικοί κόλποι, απομονωμένες ή όχι, ό,τι και να αναζητήσει κανείς στο Φιόρο του Λεβάντε θα το βρει.

Με κοινό χαρακτηριστικό τους τα παραδεισένια νερά του Ιονίου, που κάποιες φορές φαίνονται ψεύτικα σαν πισίνας, το μόνο σίγουρο είναι ότι ξελογιάζουν και με το παραπάνω τους λουόμενους.

Ανάμεσα σε αυτές και η μικροσκοπική παραλία Πόρτο Βρώμη, στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού και σε απόσταση 35 χλμ. από την πόλη της Ζακύνθου (περίπου 50 λεπτά με το αυτοκίνητο).

Η ακτή με τα πάλλευκα βότσαλα και τα κρυστάλλινα, καταγάλανα βαθιά νερά είναι ένα όνειρο, με την θάλασσα να εισχωρεί στον όρμο που περιτριγυρίζεται από εντυπωσιακούς βράχους. Το τοπίο άκρως μαγευτικό, το οποίο απολαμβάνει κανείς και από ψηλά, όση ώρα κατηφορίζει τον στριφογυριστό, ασφαλτοστρωμένο δρόμο.

Μπορεί να μην είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ωστόσο, εδώ λειτουργεί καντίνα για να προμηθευτεί κανείς τα απαραίτητα. Από το Πόρτο Βρώμη αναχωρούν καραβάκια για το περίφημο Ναυάγιο και τις Γαλάζιες Σπηλιές.