Με ένα γιορτινό βίντεο αναδεικνύει ο Δήμος Χερσονήσου τα Μάλια, δίνοντας έμφαση στην πολιτιστική και παραδοσιακή πλευρά τους.

Το βίντεο με τίτλο «Μάλια, όταν ενώνεται η παράδοση με τον τουρισμό» αποτελεί το τρίτο κατά σειρά για την περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, μετά τα διαδικτυακά, πολύ επιτυχημένα βίντεο «Δύναμη της Παράδοσης», που προωθεί τον θρησκευτικό τουρισμό και «Χώρα των Εμπειριών» για τις παραλίες.

Έχοντας ως θέμα τη γιορτή, που γίνεται κάθε χρόνο στον παραδοσιακό οικισμό στα Μάλια, στην αρχή της τουριστικής περιόδου, σαν καλωσόρισμα για τους επισκέπτες, το βίντεο δίνει το μήνυμα ότι στα Μάλια η παράδοση και ο τουρισμός γίνονται ένα. Πράγματι κατά τη διάρκεια της γιορτής οι επισκέπτες με τους ντόπιους γίνονται μια μεγάλη παρέα και απολαμβάνουν μια υπέροχη κρητική βραδιά με τοπικά εδέσματα και ποτά.

Τα τρία αυτά βίντεο, μαζί με τα νέα έντυπα που έχει εκδώσει ο Δήμος Χερσονήσου θα παρουσιαστούν σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις τουρισμού στην Ευρώπη, στο Βερολίνο, τη Μόσχα και το Λονδίνο, προκειμένου να προωθήσουν και να αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής.

Όπως και τα δύο προηγούμενα, το βίντεο δημιουργήθηκε από την καλλιτεχνική ομάδα blueroom, η οποία έχει ενσωματώσει λήψεις που έγιναν από το Νορβηγό φωτογράφο Stian Rekdal με την τεχνική της χρονικής επιτάχυνσης (time lapse photography).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή πραγματοποιήθηκε χωρίς επιβάρυνση του Δήμου και χωρίς αμοιβή των καλλιτεχνών ενώ η διαμονή και φιλοξενία τους εξασφαλίστηκε χάρη στις ευγενικές χορηγίες επιχειρηματιών του τουρισμού της περιοχής.

Δείτε εδώ το βίντεο για τα Μάλια