Εκτός από τις προγραμματισμένες εμπορικές της πτήσεις, τις οποίες και προτίθεται να καθυστερήσει σε αναμονή του Αγίου Φωτός, η AEGEAN θα επιχειρήσει με δυο έξτρα αεροσκάφη την μεταφορά του Αγίου Φωτός σε όσο το δυνατόν περισσότερους προορισμούς.

Τα αεροσκάφη, τα οποία θα αναχωρήσουν αμέσως μετά την άφιξη της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, θα επιχειρήσουν προς δυο διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς και συγκεκριμένα: Ένα προς Αιγαίο και ένα προς Ιόνιο.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις αποκλειστικά και μόνο για την μεταφορά του Αγίου Φωτός προς: Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας και σε συνδυασμό με την ώρα άφιξης της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, η προγραμματισμένη ώρα άφιξης στο τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα, θα είναι κατά προσέγγιση στις 22:30.

Παράλληλα, η AEGEAN για την μεταφορά του Αγίου Φωτός το Μεγάλο Σάββατο, έχει αλλάξει την ώρα αναχώρησης σε προγραμματισμένες πτήσεις προς Ηράκλειο, Χίο, Σαντορίνη, Καβάλα και Θεσσαλονίκη ως κάτωθι:

Α3 322 Αθήνα- Ηράκλειο, Αναχώρηση στις 19:55 αντί στις 18:55

Α3 278 Αθήνα – Χίο, Αναχώρηση στις 19:00 αντί στις 18:00

Α3 360 Αθήνα – Σαντορίνη, Αναχώρηση στις 19:20 αντί στις 18:20

Α3 154 Αθήνα – Καβάλα, Αναχώρηση στις 19:10 αντί στις 18:00

Α3 126 Αθήνα – Θεσσαλονίκη, Αναχώρηση στις 19:45 αντί στις 19:15

Η μεταφορά του Αγίου Φωτός στη Ρόδο θα πραγματοποιηθεί με την προγραμματισμένη πτήση της AEGEAN A3 218.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το Μεγάλο Σάββατο το πλήρωμα καμπίνας όλων των πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air θα προσφέρει σε όλους τους επιβάτες πασχαλινές λαμπάδες, ενώ όλη τη Μ. Εβδομάδα προσφέρει νηστίσιμο μενού, παραδοσιακό σταφιδόψωμο τη Μ. Παρασκευή αποκλειστικά για τους επιβάτες των πτήσεων εσωτερικού, καθώς και πασχαλινό τσουρέκι την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα σε όλους τους επιβάτες όλων των πτήσεων του δικτύου της AEGEAN και της Olympic Air. Σε όλα τα παιδιά ηλικίας μέχρι και 12 ετών προσφέρονται σοκολατένια λαγουδάκια.