Μια ξεχωριστή δημοπρασία ξεκινά σε λίγες μέρες ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s. Πρόκειται για μια σπάνια συλλογή από βιβλία, χάρτες, καθώς και αναμνηστικά, που ανήκαν και δημιουργήθηκαν από ατρόμητους ταξιδευτές, εκείνους που ουσιαστικά εφηύραν τους ταξιδιωτικούς οδηγούς. Από τα τέλη Μαρτίου, μέχρι και το τέλος του 2015, ο Sotheby’s θα δημοπρατήσει την μεγαλύτερη συλλογή βιβλίων που καταγράφουν την ανακάλυψη του κόσμου.

Τα 1.500 κομμάτια περιλαμβάνουν «θησαυρούς περιπέτειας», όπως τον πρώτο τυπωμένο χάρτη της Αυστραλίας, υφάσματα που συλλέγονταν κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του Captain Cook στον Ειρηνικό, καθώς το πρώτο βιβλίο που τυπώθηκε στην Ανταρκτική.

Σπάνια αντικείμενα που άνηκαν στον Άγγλο θαλασσοπόρο Francis Drake, τον εξερευνητή Walter Raleigh, τον Κάρολο Δαρβίνο, στους εξερευνητές της Ανταρκτικής Scott και Shackleton, αλλά και σπουδαίοι τίτλοι βιβλίων πρόκειται να διατεθούν στην δημοπρασία.

Από τα πιο ακριβά κομμάτια της συλλογής είναι το διάγραμμα του Captain Cook, «Μεγάλος Ειρηνικός Ωκεανός» και «Νότιος Ειρηνικός Ωκεανός», που αναμένεται να πουληθεί από 95.000 έως 140.000 ευρώ.

Η συλλογή ανήκει στον συλλέκτη Franklin Brooke – Hitching, ο οποίος χρειάστηκε περισσότερα από 40 χρόνια για να την συγκεντρώσει. Η αξία της ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια λίρες.

Η πρώτη από τις τέσσερις δημοπρασίες θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου 2014 στο Sotheby’s στο Λονδίνο.

Περισσότερες πληροφορίες με ένα κλικ εδώ