Το σκι είναι ένα πολύ κουραστικό σπορ, όσο καλή αντοχή κι αν έχει κανείς. Σηκώνεσαι νωρίς το πρωί για να προλάβεις το καλό χιόνι και προτού γεμίσουν οι πίστες με πολύ κόσμο. Από την ώρα που θα φορέσεις τα πέδιλά σου… δε σταματάς να ανεβοκατεβαίνεις τις βουνοπλαγιές, μέχρι να κλείσουν οι αναβατήρες.

Εντάξει, μπορεί να κάνεις μερικές στάσεις ενδιάμεσα, αλλά όταν μπορείς να το χαρείς ένα σαββατοκύριακο, προσπαθείς να «γράψεις» όσα περισσότερα χιλιόμετρα μπορείς στο χιόνι.

Τι καλύτερο μετά από μια τόσο κουραστική ημέρα να ακολουθεί… χαλάρωση σε ένα χώρο σπα;

Δείτε παρακάτω μερικά από τα καλύτερα θέρετρα για σκι και σπα του κόσμου σε Ευρώπη και Αμερική, όπως τα κατέγραψε η ιστοσελίδα 10best.com:

Felsentherme – Αυστρία

Βρίσκεται στην περιοχή Gastein της Αυστρίας, διάσημη για τα χειμερινά θέρετρά της.

Στο Felsentherme γεμίζουν τις πισίνες και τα ιαματικά λουτρά με νερό από φυσικές πηγές, πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία. Η εξωτερική πισίνα με το ζεστό νερό πέρα από στιγμές χαλάρωσης, προσφέρει και πανοραμική θέα στις χιονισμένες βουνοπλαγιές.

Westin Snowmass Resort – Κολοράντο

Το Westin Snowmass Spa στο Westin Snowmass Resort του Κολοράντο είναι το ιδανικό μέρος για να καταλήξετε μετά από μια ημέρα στο βουνό. Οι θεραπείες περιποίησης που προσφέρονται, προσαρμόζονται στις ανάγκες κάθε πελάτη.

Tschuggen Grand Hotel – Ελβετία

Θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα σπα της Ευρώπης. Διαθέτει πισίνες και ζεστό και κρύο νερό, ατμόλουτρα και αίθουσες για χαμάμ.

Topnotch Resort & Spa – Βερμόντ

Προσφέρει περισσότερες από 100 διαφορετικές θεραπείες και προγράμματα περιοποίησης και χαλάρωσης, ενώ διαθέτει μέχρι και αίθουσα σολάριουμ.

Teton Mountain Lodge & Spa – Γουαϊόμινγκ

Βρίσκεται στο χωριό Jackon Hole’s Teton και θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα σπα στις ΗΠΑ. Διαθέτει δέκα ξεχωριστά δωμάτια περιποίησης, ατμόλουτρα, αίθουσα γυμναστικής, εσωτερική και εξωτερική πισίνα με ζεστό νερό, καθώς επίσης και ατομικές πισίνες χαμάμ.

Hotel de Charme Les Airelles – Γαλλία

Το Cellcosmet Spa του ξενοδοχείου Hotel de Charme Les Airelles βρίσκεται στις γαλλικές Άλπεις και ανακαινίστηκε πρόσφατα με… εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, αίθουσα σάουνα, χαμάμ, μπαρ που σερβίρει τσάι από βότανα και τη «σπηλιά» Spa Snow Cave, όπου μπορεί να δροσιστεί κανείς μετά από τη σάουνα.

Waldorf Astoria Park City – Γιούτα

Στο Waldorf Astoria Spa μπορείτε να χαλαρώσετε τους κουρασμένους σας μύες δίπλα στο τζάκι, διαβάζοντας το αγαπημένο σας βιβλίο ή να απολαύσετε ένα μασάζ στα χέρια των ειδικών.

The Fairmont Banff Springs – Αλμπέρτα

Βρίσκεται μέσα σε ένα κάστρο 125 ετών και σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ξενοδοχεία της περιοχής. Διαθέτει πισίνες με καταρράκτες, αίθουσες σπα και ατμόλουτρου ενώ το τζάκι στο σαλόνι θα σας κρατήσει συντροφιά στο τέλος της ημέρας.