Χτισμένη ανάμεσα στις δύο όχθες του ποταμού Λίματ με φόντο τις επιβλητικές Άλπεις, η Ζυρίχη εντυπωσιάζει με τη γραφικότητά της.

Η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας απλώνεται γύρω από την ομώνυμη λίμνη και αποτελεί το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Η ειδυλλιακή μητρόπολη συνδυάζει λιθόστρωτα δρομάκια, παμπάλαιους οίκους ωρολογοποιίας και «ναούς» της ελβετικής σοκολατοποιίας.

Αξίζει να περπατήσει κανείς στην Παλιά Πόλη με τα αρχοντικά κτίρια και τους επιβλητικούς καθεδρικούς ναούς και να κάνει βόλτα με πλοιάριο στα νερά της λίμνης. Ακόμη, να επισκεφθεί το μουσείο Rietberg, το Landesmuseum, το Εθνικό Μουσείο της Ελβετίας και ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της ευρωπαϊκής πολιτιστικής ιστορίας και την γκαλερί τέχνης Kunsthaus, που στεγάζει μια από τις σημαντικότερες συλλογές της Ελβετίας και της Ευρώπης.

Ο ναός Grossmünster χρονολογείται από το 1100 και αποτελεί ορόσημο της πόλης με τα δίδυμα καμπαναριά του. Το Μουσείο Ρολογιών Ζυρίχης Beyer ξεδιπλώνει την ιστορία των ρολογιών από το 1.400 π.Χ. ως σήμερα και φιλοξενεί αρχαίες κλεψύδρες, ρολόγια τσέπης, εκκρεμή, επιτραπέζια και εξαιρετικά σπάνια κι εύθραυστα ρολόγια quartz.

Στην όχθη της λίμνης βρίσκεται ο Κινέζικος Κήπος, ένα κομψοτέχνημα αρχιτεκτονικής κήπων με μια λιμνούλα στο κέντρο και ένα μικρό παλάτι.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Ζυρίχη / Ελβετία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ελβετικό Φράγκο (0,93 ευρώ)

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 2 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα και 2 ώρες και 25 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη.