Κορυφαία σύγχρονα μνημεία, γκαλερί και ναοί της γαστρονομίας συνδυάζονται αρμονικά με τον underground χαρακτήρα της πόλης που δε θυμίζει Γερμανία.

Το Βερολίνο αποτελεί την πρωτεύουσα της χώρας και περίπου το 1/3 της καταλαμβάνεται από πάρκα, ποτάμια, λίμνες και δάση. Η διάθεση πειραματισμού που κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα της πόλης διαφαίνεται στη μόδα, την τέχνη, τη μουσική και το design.

Η μνημειώδης πύλη του Βρανδεμβούργου που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα συμβολίζει την ειρήνη και έγινε σύμβολο της ενωμένης Γερμανίας, μετά την πτώση του τοίχους του Βερολίνου.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Τείχος του Βερολίνου και το μουσείο της Περγάμου, που βρίσκεται στο Νησί των Μουσείων και πήρε το όνομα του από το βωμό της Περγάμου, ένα θεόρατο μνημείο που φιλοξενείται εκεί.

Ανακαλύψτε το Βερολίνο με τα πόδια βολτάροντας στις γειτονιές όπως το Charlottenburg, το εναλλακτικό Kreuzberg και τις καλλιτεχνικές Oranienburger Strasse και Alexander Platz.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Βερολίνο / Γερμανία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 3 ώρες από την Αθήνα και 2 ώρες και 35 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη.ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ