Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει να «οργώνει» τις θάλασσες τον Ιανουάριο του 2024, χαρακτηρίστηκε ως «τέρας», με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για προσμονή που όμοιά του δεν είχε υπάρξει από το παρθενικό ταξίδι του Τιτανικού! Το Icon of the Seas είναι πέντε φορές μεγαλύτερο από τον Τιτανικό με εσωτερικό όγκο 250.800 γιγατόνων.

Ωστόσο αρκετός κόσμος σχολίασε στα social media πως το μεγαλύτερο δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερο…

«Συγγνώμη, αλλά αυτό είναι ένας εφιάλτης», έγραψε ένα άτομο στο Twitter απαντώντας σε μια φωτογραφία του νέου κρουαζιερόπλοιου, ενώ ένας άλλο είπε: «Κάθε φορά που βλέπω μια φωτογραφία του κρουαζιερόπλοιου Icon of the Seas με πιάνει τρόμος».

«Για ένα δευτερόλεπτο έλεγα στον εαυτό μου, ‘Όχι, το Icon of the Seas δεν είναι αληθινό, δεν μπορεί να γίνεται viral κάθε 10 μήνες’», έγραψε ένα άλλο άτομο στο Twitter.

Επάνω στο πλοίο υπάρχει ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Θα έχει επτά πισίνες, εννέα υδρομασάζ και το μεγαλύτερο υδάτινο πάρκο που έχει υπάρξει σε τέτοιου είδους σκάφος, καθώς θα έχει έξι τσουλήθρες.

Το φθηνότερο εισιτήριο κοστίζει 1.851 δολάρια για μια κρουαζιέρα επτά διανυκτερεύσεων από το Μαϊάμι προς τη δυτική Καραϊβική και θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο του 2024.

Το πιο ακριβό ωστόσο κοστίζει 10.864 δολάρια για μια σουίτα στην ίδια κρουαζιέρα τον Μάρτιο. Το πλοίο προσφέρει επίσης ένα επταήμερο ταξίδι στο ανατολικό άκρο της Καραϊβικής.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το πλοίο είναι εξοπλισμένο με 17 σωσίβιες λέμβους χωρητικότητας έως 450 ατόμων, που σημαίνει ότι έχει χώρο για 7.650 άτομα, παρά τη χωρητικότητά του για 7.960.

Συγκεκριμένα, χωράει έως και 5.610 επιβάτες και 2.350 άτομα πλήρωμα σε 19 ορόφους, όσο ένα κτήριο στη Νέα Υόρκη.

Το σκάφος ολοκλήρωσε την πρώτη του σειρά δοκιμών στις 22 Ιουνίου, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας.

«Κατά τη διάρκεια της πρώτης σειράς θαλάσσιων δοκιμών της, το Icon of the Seas ταξίδεψε εκατοντάδες μίλια, κατά τη διάρκεια των οποίων δοκιμάστηκαν οι κύριοι κινητήρες, το κύτος, τα συστήματα πέδησης, το σύστημα διεύθυνσης, ο θόρυβος και τα επίπεδα κραδασμών», ανέφερε η δήλωση. «Όλα έγιναν στην ώρα τους, όπως περιγράφεται στο πρόγραμμα, παρά το γεγονός ότι η αναχώρησή της καθυστέρησε λόγω των συνθηκών ανέμου».