Αν το αυτοκίνητο είναι το αγαπημένο σας μεταφορικό μέσο για τις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις, τότε η Πελοπόννησος μοιάζει μία από τις ιδανικότερες επιλογές που έχετε. Σε αυτήν θα βρείτε παραλίες- όνειρο, οι οποίες δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τις δημοφιλείς ακρογιαλιές των αγαπημένων ελληνικών νησιών.

Καλόγρια, Αχαΐα

Με έκταση 9 χλμ. χρυσαφένιας αμμουδιάς και μια υδάτινη αγκαλιά με γαλαζοπράσινα νερά η Καλογριά σε απόσταση 45 χλμ. από την Πάτρα, συγκαταλέγεται στις καλύτερες όχι μόνο του νομού Αχαΐας, αλλά ολόκληρης της Πελοποννήσου.

Σε συνδυασμό με το υπέροχο πευκοδάσος Στροφυλιάς (συνολικά 20.000 στρέμματα κατά μήκος όλης της παραλίας) που την «αγκαλιάζει» με την παρθένα φυσική ομορφιά του να εντυπωσιάζει τους πάντες, δεν είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί η συγκεκριμένη ακρογιαλιά αποτελεί αγαπημένο προορισμό. Τα νερά της θάλασσας βαθαίνουν σταδιακά, γι΄ αυτό και αποτελεί ιδανική επιλογή για οικογένειες με παιδιά, ενώ σε κάποια σημεία της η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και beach bar. Από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της οι εντυπωσιακοί αμμόλοφοι που παραπέμπουν σε μέρη εξωτικά.

Λιμένι, Λακωνία

Ο παραδοσιακός οικισμός των Μαυρομιχαλαίων, συναντάται περίπου πέντε χιλιόμετρα από την Αρεόπολη και 27 χλμ. από το Γύθειο, ενώ αποτελεί ιδανικό προορισμό για οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Αυτό που σίγουρα κλέβει τις εντυπώσεις στο Λιμένι κατά την διάρκεια του καλοκαιριού τα ονειρικά νερά της θάλασσας σε μια διαυγή γαλαζοπράσινη απόχρωση που κοιτάζοντας τα κανείς αναρωτιέται αν όντως είναι αληθινά!

Φονέας, Μεσσηνία

Η παραλία του Φονέα, στη Δυτική Μάνη, βρίσκεται λίγο έξω από την Καρδαμύλη με κατεύθυνση προς Αρεόπολη, στο μέσον της διαδρομής Καλαμάτας- Αρεόπολης.

Ένας μεγάλος και επιβλητικός βράχος δεσπόζει στη μέση του κόλπου χωρίζοντας την παραλία σε δύο επιμέρους ακρογιαλιές, με την φυσική σκιά του να δρα ευεργετικά για όσους δεν έχουν εξοπλιστεί με ομπρέλα. Οι περισσότεροι, ωστόσο, τον χρησιμοποιούν για διασκέδαση, καθώς λειτουργεί ως ένα είδος «βατήρα» για απολαυστικές, καλοκαιρινές βουτιές.

Η ακρογιαλιά χαρακτηρίζεται για τα γαλαζοπράσινα βαθιά νερά με εντυπωσιακές σπηλιές, τα λευκά βότσαλα, καθώς και το τραχύ και άγριο τοπίο που την «αγκαλιάζει».