Οι φυσικές πισίνες στο Πάπιγκο όπου απολάμβανε το μπάνιο του ο Αλή Πασάς των Ιωαννίνων

Ένα μοναδικό τοπίο άγριας φυσικής ομορφιάς


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
20:12
03/10/2020
Οι φυσικές πισίνες στο Πάπιγκο όπου απολάμβανε το μπάνιο του ο Αλή Πασάς των Ιωαννίνων
2
loading

Οι φυσικές πισίνες στα κοιλώματα των ασβεστολιθικών πετρωμάτων, που έχουν δημιουργηθεί από τα νερά του ρέματος Ρογκοβού, αποτελούν ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία στο Πάπιγκο, ένα από τα πιο φημισμένα χωριά των Ιωαννίνων.

Ο εντυπωσιακός αυτός πέτρινος γεωλογικός σχηματισμός, είναι γνωστός και ως Κολυμπήθρες, ενώ κατά την διάρκεια του καλοκαιριού προσφέρονται ακόμη και για βουτιές, τουλάχιστον για τους πιο τολμηρούς.

Παρόλα αυτά, όλες τις εποχές του χρόνου οι περίφημες Κολυμπήθρες και το φυσικό τοπίο ολόγυρά τους μαγεύουν τον επισκέπτη, με την πυκνή βλάστηση, τους καταρράκτες, τους βράχους και τις αλλεπάλληλες «πισίνες» να δημιουργούν ένα μοναδικής ομορφιάς σκηνικό, βγαλμένο από παραμύθια.

Με την διαδρομή -συναντώνται μεταξύ των χωριών Πάπιγκο και Μικρό Πάπιγκο- για να τις προσεγγίσει κανείς να μην είναι ιδιαιτέρως μεγάλη, πρόκειται για ένα από τα φυσικά σημεία αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή.

Το ρέμα του Ρογκοβού ξεκινάει από τον Λάπατο, την δυτική κορυφή της Τύμφης, και περνάει μέσα από τους παραδοσιακούς οικισμούς Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο.

Σύμφωνα με την ιστορία, μάλιστα, σε αυτές ακόμη και ο Αλή Πασάς των Ιωαννίνων απολάμβανε το μπάνιο του κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Κοτσιλιας

    Ρε παιδια....καιρο εχετε νασχοληθητε με την υποβαθμηση της Χαμολιας...τι εγινε;;;;;πως κι ετσι;;;

  2. avatar Ναυτικός

    Μπήκε αυτός ο βρωμιαρης μέσα σε αυτές;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει