Η Boeing αναμένει πως η παραγωγή του 737 ΜΑΧ θα ξεκινήσει μήνες πριν από αρχική πρόβλεψη της εταιρίας για την επιστροφή του αναφερόμενου αεροσκάφους σε υπηρεσία, στα μέσα του 2020. Την πληροφορία μετέδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing Co Ντέιβ Κάλχουν μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Τις προηγούμενες ημέρες η Boeing ανακοίνωσε την εκτίμησή της ότι τα αεροσκάφη 737 ΜΑΧ θα επιστρέψουν σε πλόιμη κατάσταση στα μέσα του 2020.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο διεθνή ΜΜΕ, η εταιρία ανακοίνωσε τη διακοπή της παραγωγής του αεροσκάφους τον Δεκέμβριο του 2019, όταν διαφαινόταν ότι η εφαρμογή του προληπτικού μέτρου θα ήταν ενεργή και μέσα στο 2020.

Η εταιρία έχει προτείνει και την εισαγωγή νέου προγράμματος εξομοίωσης πτήσεων για την εκπαίδευση των χειριστών στο 737 ΜΑΧ.

Ο Κάλχουν δήλωσε ότι η εταιρία δεν σκοπεύει να διαλύσει τα αεροσκάφη ΜΑΧ που έχουν παραχθεί και ότι το αεροσκάφος αυτό, θα συνεχίσει να πετάει για μία γενιά.

«Το υποστηρίζω πλήρως και η εταιρία το υποστηρίζει», τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η Boeing δεν θα προχωρήσει στην υλοποίηση μιας εκστρατείας μάρκετινγκ για την επιστροφή των πελατών της στο αεροσκάφος 737 ΜΑΧ.