Με εξωτική βλάστηση, σμαραγδένια νερά και κατάλευκες αμμουδιές οι Σεϊχέλες συνθέτουν ένα μαγευτικό θησαυρό στην αγκαλιά του Ινδικού, πολύ κοντά στις ακτές της Αφρικής.

Με παρθένα ομορφιά το αρχιπέλαγος των Σεϊχελών αποτελείται από ένα σύμπλεγμα 115 νησιών, που μοιάζουν να είναι σπαρμένα σα μαργαριτάρια μέσα σε γαλαζοπράσινα νερά. Μέχρι και πριν από δύο αιώνες τα νησιά ήταν ακατοίκητα και ακόμα και σήμερα τα περισσότερα από αυτά δεν κατοικούνται.

Η οργιώδης βλάστηση φθάνει μέχρι τις καταπράσινες εξωτικές παραλίες και αποτελεί καταφύγιο για πάρα πολλά είδη ψαριών και πουλιών, όπως ο μαύρος παπαγάλος και το ροζ φλαμίνγκο, καθώς και μοναδικά είδη λουλουδιών και άλλων φυτών.

Η Μαέ είναι το μεγαλύτερο νησί στις Σεϊχέλες και φιλοξενεί την πρωτεύουσα της χώρας, η οποία αποτελεί το οικονομικό και πολιτικό κέντρο ολοκλήρου του αρχιπελάγους.

Η πρωτεύουσα Βικτώρια φιλοξενεί μια πολύβουη αγορά, διάφορα καταστήματα και υπηρεσίες, ενώ αξιοθέατα της πόλης αποτελούν το Μουσείο Ιστορίας, το Clock Tower, ο Καθεδρικός Ναός της Θείας Σύλληψης, η Ρωμαιοκαθολική Αποστολή, η Εθνική Βιβλιοθήκη και το Trianon. Υπάρχει και ένα ρολόι ρεπλίκα του Big Ben, «προίκα» των Άγγλων καθώς και ένα και μοναδικό φανάρι.

Τα εστιατόρια προσφέρουν λαχταριστές γαλλο-κρεολέζικες γεύσεις και η παραλία Beau vallon Bay στα βόρεια του νησιού διαθέτει τις πιο απόμερες αμμουδιές.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

maemap

Μαέ / Σεϊχέλες

Διαφορά ώρας: 1 ώρα μπροστά

Νόμισμα: Ρουπία των Σεϊχελών (1 ευρώ ισοδυναμεί με 15,83 ρουπίες)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Ντόχα είναι 11 ώρες και 15 λεπτά από την Αθήνα και 12 ώρες και 45 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Κωνσταντινούπολης. ΣΕΥΧΕΛΛΕΣ ΣΕΥΧΕΛΛΕΣ ΣΕΥΧΕΛΛΕΣ ΣΕΥΧΕΛΛΕΣ ΣΕΥΧΕΛΛΕΣ ΣΕΥΧΕΛΛΕΣ ΣΕΥΧΕΛΛΕΣ