Τροπικά δάση, εντυπωσιακοί καταρράκτες, κρυστάλλινα νερά και ένα υποβρύχιο πάρκο γλυπτών περιμένουν τον επισκέπτη στη Γρενάδα. Η μικροσκοπική χώρα της Καραϊβικής ανακαλύφθηκε από τον Κολόμβο, το 1498.

Βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο των νησιών Windward και φιλοξενεί αρκετές λίμνες, όπως η Grand Etang, και θερμοπηγές όπως η Rivière-Salée.

Τα σημαντικότερα από τα νησιά της είναι η ηφαιστειογενής Μικρή Μαρτινίκα και η Carriacou, τα οποία αποτελούν την ομώνυμη εξαρτημένη περιοχή της Γρενάδας.

Φημίζεται για την τροπική της βλάστηση, με έντονα τροπικά δάση, φαράγγια, ηφαίστεια, παρθένες παραλίες και μία όμορφη και ιστορική πρωτεύουσα, το St. George.

Πρόκειται για μία γραφική πόλη με στενά δρομάκια και με μνημεία από την εποχή της αποικιοκρατίας (όπως το οχυρό Φορτ Τζορτζ του 18ου αιώνα και τον αγγλικανικό ναό του 1825).

Διαθέτει ακόμη ένα υποβρύχιο πάρκο γλυπτών, μια μοναδική καταδυτική εμπειρία μέσα σε πολύχρωμα κοράλλια όπου ο Βρετανός καλλιτέχνης Jason deCaires τοποθέτησε τα γλυπτά του ως αντίδραση στο πέρασμα του τυφώνα Ivan.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το παλαιότερο αποστακτήριο ρουμιού του νησιού, το River Antoine Rum Distillery, όπου το ποτό εξακολουθεί να παράγεται με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιείτο όταν πρωτοάνοιξε, το 1785. Το ρούμι είναι εδώ τόσο δυνατό που δεν επιτρέπεται να το πάρει κανείς φεύγοντας από το νησί.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΓΡΕΝΑΔΑ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ

Γρενάδα / Καραϊβική

Διαφορά ώρας: 7 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δολάριο Ανατολικής Καραϊβικής (1 ευρώ ισοδυναμεί με 3,18 δολάρια)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Ρίγας, Λονδίνου και Αγίας Λουκίας είναι 20 ώρες και 40 λεπτά από την Αθήνα και 19 ώρες από τη Θεσσαλονίκη μέσω μέσω Ρίγας, Λονδίνου και Αγίας Λουκίας.

22716556
Υποβρύχιο πάρκο γλυπτών

ΓΡΕΝΑΔΑ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ ΓΡΕΝΑΔΑ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ ΓΡΕΝΑΔΑ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ ΓΡΕΝΑΔΑ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ ΓΡΕΝΑΔΑ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ ΓΡΕΝΑΔΑ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ ΓΡΕΝΑΔΑ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ