Από 435 ευρώ άφησε στην Ελλάδα ο κάθε τουρίστας το πρώτο εξάμηνο του ‘17

Η διάρκεια παραμονής των ξένων επισκεπτών κυμάνθηκε στις 6,5 ημέρες κατά μέσο όρο ανά άτομο


ΤΑΞΙΔΙΝΕΑ
15:02
17/11/2017
Από 435 ευρώ άφησε στην Ελλάδα ο κάθε τουρίστας το πρώτο εξάμηνο του ‘17
3
loading

Με αφορμή την έρευνα στοιχείων επισκεψιμότητας για το πρώτο εξάμηνο του 2017, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), μέσω του ινστιτούτου, INSETE, εξέδωσε ανακοίνωσε με στοιχεία που αφορούν τη διαμονή των ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στο σύνολο της χώρας η μέση είσπραξη ανά επίσκεψη ανήλθε σε 435 ευρώ και η μέση δαπάνη του ανά ημέρα να ανέρχεται σε 67 ευρώ. Την ίδια στιγμή, η μέση διάρκεια παραμονής του ανέρχεται σε 6,5 νύχτες. Μάλιστα, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα στοιχεία αυτά σε σχέση με το 2016 καταγράφουν άνοδο 1% στις εισπράξεις ανά επίσκεψη, 1,9% ανά διανυκτέρευση και πτώση 0,9% στη διάρκεια της παραμονής των επισκεπτών μας.

Σε ό,τι αφορά τον όγκο των επισκέψεων, ποσοστό 87,7% του συνόλου πραγματοποιήθηκε σε έξι περιφέρειες ως εξής: Περιφέρεια Αττικής (1.986 χιλ.), Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (1.948 χιλ.), Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (1.497 χιλ.), Περιφέρεια Κρήτης (1.367 χιλ.), Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (597 χιλ.) και Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (519 χιλ.). Στο σύνολο των υπόλοιπων Περιφερειών (Ηπείρου, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας και Βορείου Αιγαίου) πραγματοποιήθηκαν 1.112 χιλ. επισκέψεις. Η υψηλότερη είσπραξη ανά επίσκεψη παρατηρείται στην Κρήτη με 663 ευρώ, ενώ η υψηλότερη είσπραξη ανά διανυκτέρευση καταγράφεται στα Ιόνια Νησιά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Αλμαρκο

  Όχι Αυτά δήλωσαν στις εφορίες

 2. avatar ΔΣΕ

  Στην Ελλάδα ή στους μεγαλοξενοδόχους;
  Γιατί οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και όλοι σχεδόν οι εργαζόμενοι στην εστίαση είναι απλήρωτη.

 3. avatar ΒΟραξ

  Καταξοδευτηκαν... Τόσο κοστίζει στον έλληνα μια 3ημερη εκδρομή με αυτοκίνητο... Λετσοτουριστες μαζέψαμε πάλι...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει