Το να ταξιδεύεις στον κόσμο υποτίθεται ότι σημαίνει διεύρυνση των οριζόντων και τη δυνατότητα να δεις ενδιαφέροντα αξιοθέατα.

Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, οι ταξιδιώτες έχουν βρει μια άλλη καλή γι’ αυτούς παρέα, σύμφωνα με νέα έρευνα. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, προτιμούν να ξοδεύουν το χρόνο τους κατά τη διάρκεια των ταξιδιών και των διακοπών τους όντας απασχολημένοι στα τηλέφωνά τους!

Η νέα παγκόσμια έρευνα έδειξε ότι τα τρία τέταρτα των ανθρώπων επιλέγουν το κινητό ως το αγαπημένο τους αξεσουάρ ταξιδιού και το βάζουν παραπάνω ακόμη και από έναν συνεργάτη, φίλο ή μέλος της οικογένειας. Στην κορυφή των λαών που επιλέγουν ως παρέα το κινητό τους τηλέφωνο είναι οι Αργεντίνοι με 85% και οι Ρώσοι με 96%.

Η έρευνα ζήτησε από πάνω από 9.000 άτομα να μιλήσουν για τις ταξιδιωτικές τους συνήθειες,  καταγράφοντας κάποια αποκαρδιωτικά αποτελέσματα όπως αυτό με το κινητό τηλέφωνο. Πολλοί ταξιδιώτες αντί να ξοδεύουν το χρόνο τους απολαμβάνοντας το τοπικό φαγητό ή επισκέψεις σε ιστορικά μνημεία, παραδέχθηκαν ότι σε κάθε ταξίδι περνούσαν περίπου 3 ώρες κάθε μέρα στα κινητά τους, περισσότερες ακόμη και από το χρόνο ηλιοθεραπείας σε ένα νησί.

Ακόμη πιο χαρακτηριστικό είναι ότι 1 στους 10 ξόδευε ακόμη και 7 ώρες απασχολημένος στο κινητό του τηλέφωνο. Οι ώρες αυτές μάλιστα δεν δαπανήθηκαν για να μιλάνε στα αγαπημένα τους πρόσωπα ή στην οικογένειά τους, αλλά στο να σερφάρουν στα κοινωνικά δίκτυα. Το 43% των ερωτηθέντων είπε ότι χρησιμοποίησαν ιστοσελίδες όπως το Facebook και το Instagram στις διακοπές, ενώ ένα 40% έκανε δημοσιεύσεις σχετικά με το πώς περνούσαν στις διακοπές τους.