Η λίμνη Πλαστήρα είναι η απόδειξη ότι οι χειμερινές διακοπές αξίζουν όσο οι καλοκαιρινές. Η ομορφιά του τοπίου αλλά και οι οργανωμένες υποδομές θα κάνουν την απόδρασή σας αξέχαστη. Περιτριγυρισμένη από δεκάδες χωριά με απαράμιλλο φυσικό κάλλος η λίμνη βρίσκεται στο Νομό Καρδίτσας, 20 χιλιόμετρα από την πόλη και σχηματίστηκε το 1959 με την ολοκλήρωση του φράγματος στο νότιο άκρο της. Η συνολική της επιφάνεια είναι 24 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ το μέγιστο βάθος της είναι γύρω στα 60 μέτρα και το νερό της χρησιμοποιείται για άρδευση και ηλεκτροπαραγωγή. Αποτελεί όμως και έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και είναι πόλος έλξης επισκεπτών από όλη την Ελλάδα. Στα χωριά που βρίσκονται γύρω από τη λίμνη μπορεί να βρει κανείς αυτό που του ταιριάζει καθώς υπάρχουν πιο τουριστικά αλλά και πιο low profile για όσους αναζητούν την απόλυτη ηρεμία. Το καθένα ούτως ή άλλως έχει τη δική του φυσική ομορφιά που συνδυάζεται με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τους φιλόξενους κατοίκους. Κάποια από τα χωριά έχουν πανοραμική θέα στη λίμνη, ενώ άλλα στις βουνοκορφές και στο θεσσαλικό κάμπο. Μια περιήγηση σε όσα περισσότερα μπορείτε θα σας γεμίσει μοναδικές εικόνες. Στην λίμνη Πλαστήρα ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία επίσης να γνωρίσει πολλά και διαφορετικά αξιοθέατα, όπως το Νερόμυλο Ανθοχωρίου, τη Μονή Κορώνας, το εκπαιδευτικό δάσος Μπελοκομύτη και πολλά άλλα. Ρωτήστε τους ντόπιους για τις διαδρομές και τα φυσικά μονοπάτια που μπορείτε να ακολουθήσετε και θα φύγετε μαγεμένοι από αυτό το ταξίδι. Η περιοχή αποτελεί ιδανικό προορισμό και για τους λάτρεις των αθλητικών δραστηριοτήτων καθώς ενδείκνυται για καγιάκ στα ήρεμα νερά της λίμνης, ιππασία και ποδήλατο βουνού. Για τους πιο χαλαρούς αξίζει να κάνετε μοναδικούς περιπάτους αλλά και για τους πιο δραστήριους οι διαδρομές με 4×4. Όπως και να έχει στη λίμνη Πλαστήρα ο καθένας βρίσκει τον τρόπο να περάσει όμορφα μέσα στο σπάνιο αυτό φυσικό περιβάλλον.

Πού θα μείνετε

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στα πιο τουριστικά χωριά με τα πολυτελή καταλύματα ή στα λιγότερο γνωστά που θα σας προσφέρουν την απόλυτη γαλήνη που αναζητάτε. Η περιοχή είναι ανεπτυγμένη τουριστικά και προσφέρει υπηρεσίες και για τους πιο απαιτητικούς.

Πού θα φάτε

Η λίμνη Πλαστήρα αποτελεί μεταξύ άλλων και γαστρονομικό παράδεισο. Δοκιμάστε τις παραδοσιακές πίτες αλλά και μεζέδες με κρέατα όπως τα μαγειρεύουν στην περιοχή. Παραδοσιακές ταβέρνες και εστιατόρια θα σας προσφέρουν μια ποικιλία γεύσεων και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να δοκιμάσετε όσους περισσότερους μπορείτε! Φωτογραφικό υλικό από plastiras-lake.gr limnpalsthra2 limnpalsthra3 limnpalsthra4 limnpalsthra5 limnpalsthra6 limnpalsthra7 limnpalsthra8 limnpalsthra9