Με αμείωτους ρυθμούς  συνεχίζεται ο «πόλεμος» που έχουν ανοίξει οι χρήστες του Tik Tok στον Ντόναλντ Τραμπ.

Μετά τις κινητοποιήσεις που οδήγησαν σε μεγάλα κενά στην προεκλογική ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ στην Οκλαχόμα, ετοιμάζουν μαζικές αναφορές σε Instagram και Twitter, με στόχο να κλείσουν οι λογαριασμού του και να αποκλειστεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όλα ξεκίνησαν με ένα βίντεο από τη χρήστη του TikTok @caprhicorn, η οποία το κοινοποίησε προτρέποντας και πολλούς άλλους να συμμετάσχουν στην αναφορά κατά του Ντόναλντ Τραμπ. «Έτσι καταποντίσαμε με επιτυχία τη μικρή συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ» έγραψε σε ένα βίντεο, «οπότε έχω μια ιδέα για το πώς να χρησιμοποιήσουμε ξανά την αριθμητική μας δύναμη. Τι λέτε αν στις 27 Ιουνίου κάνουμε αναφορά μαζικά για τους λογαριασμούς στα social media του Ντόναλντ Τραμπ στις 16:00; (τοπική ώρα)».

@caprhicorn##greenscreen I’m begging you please boost this as I need this to get out♬ Rebels – Call Me Karizma

Η ανάρτηση της @caprhicorn που προτρέπει σε νέα δράση συγκέντρωσε πάνω από 450.000 like και περισσότερες από ένα εκατομμύριο προβολές.

Η αναγγελία της προγραμματισμένης δράσης έχει επίσης εξαπλωθεί και στο Twitter, όπου οι χρήστες προσπαθούν να πάρουν με το μέρος τους, τους K-pop stans.

Από τον περασμένο μήνα έχει γίνει γνωστό ότι πολλοί θαυμαστές της K-pop κινητοποιήθηκαν στα social media για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της αδικίας.

Οι θαυμαστές της ποπ μουσικής σκηνής της Νότιας Κορέας, γνωστή και ως K-pop τις τελευταίες μέρες υποστήριξαν ενεργά το κίνημα των Black Lives Matters, στο οποίο έκαναν και δωρεές και ανέλαβαν δράση για να αποτρέψουν αστυνομικές επιχειρήσεις που στόχευαν στον εντοπισμό διαδηλωτών του κινήματος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Gen Z διεξάγει πόλεμο με τον Ντόναλντ Τραμπ. Στις 20 Ιουνίου ο πρόεδρος συναντήθηκε με 6.000 άτομα στην πρώτη του συγκέντρωση εδώ και μήνες, παρ’ ότι η ομάδα του εκτίμησε ότι ένα εκατομμύριο υποστηρικτές είχαν εγγραφεί για εισιτήρια. Η μικρή προσέλευση οφειλόταν, εν μέρει, στους χρήστες του TikTok και τους K-pop stans που έκαναν κράτηση εισιτηρίων παρά το γεγονός ότι δεν είχαν καμία πρόθεση να εμφανιστούν στην Τούλσα της Οκλαχόμα.

Παρ’ όλο που στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκαν μαζικές αναφορές για τον αποκλεισμό λογαριασμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης προς το παρόν δεν είναι σαφές πώς θα λειτουργήσει ενάντια στον πρόεδρο των ΗΠΑ.