Δεδομένου ότι η πρώτη ιστοσελίδα στο διαδίκτυο δημιουργήθηκε πριν από 25 χρόνια είναι εύκολο να ξεχνάμε πόσες αλλαγές έχουν γίνει σε πολύ γνωστές ιστοσελίδες από την ημέρα που κατασκευάστηκαν και βγήκαν στον αέρα μέχρι σήμερα.

Δείτε πώς ήταν μερικές πολύ γνωστές ιστοσελίδες στα πρώτα τους βήματα…

1. google.com – ξεκίνησε το 1996

istoselides1

Ιδρύθηκε το 1996, όταν ο Larry Page και o Sergey Brin ήταν διδακτορικοί φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Standford, στην Καλιφόρνια. Η Google από τότε έχει μεγαλώσει και είναι η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο. Αυτή η εικόνα θεωρείται σύμφωνα με την Telegraph ότι είναι μία από τις πρώτες εμφανίσεις της Google.

2. facebook.com – ξεκίνησε το 2004

istoselides2

Οκτώ χρόνια αργότερα από το Google, το Facebook ιδρύθηκε επίσης σε πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα στο Χάρβαρντ από τον Mark Zuckerberg μαζί με συμφοιτητές του. Γνωστό ως TheFacebook, ήταν αρχικά διαθέσιμο μόνο για τους συμφοιτητές του Χάρβαρντ για να «βαθμολογούν» τις φωτογραφίες ο ένας του άλλου. Σήμερα, το Facebook μπορεί να υπερηφανεύεται για πάνω από 1,23 δισεκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

3. myspace.com – ξεκίνησε το 2003

istoselides3

Πριν το Facebook υπήρχε το MySpace. Ένα κοινωνικό δίκτυο για εφήβους στα μέσα της δεκαετίας του 2000. Ο Rupert Murdoch αγόρασε το χώρο το 2005 για 580 εκατομμύρια δολάρια. Μετά από χρόνια τα μέλη του άρχισαν να ψάχνουν για εναλλακτικές λύσεις, όπως το Facebook και ο Murdoch το πούλησε το 2011 για 35 εκατομμύρια δολάρια όπως λέγεται, αποκαλώντας την αγορά ένα «τεράστιο λάθος».

4. yahoo.com – ξεκίνησε το 1994

istoselides4

Είναι ένας από τους πιο γνωστούς και παλιούς καταλόγους ιστοσελίδων του διαδικτύου. Αν και ξεκίνησε ως θεματικός κατάλογος, αργότερα εξελίχτηκε και σε μια πανίσχυρη μηχανή αναζήτησης με πολλές υπηρεσίες όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1994 από τους τότε τελειόφοιτους του πανεπιστημίου Στάνφορντ, David Filo και Jerry Yang.

5. youtube.com – ξεκίνησε το 2005

istoselides5

Ο Jawed Karim, ένας εκ των τριών ιδρυτών του είπε ότι η έμπνευση για το YouTube εμφανίστηκε για πρώτη φορά από το περιστατικό με την Τζάνετ Τζάκσον και το «ατύχημα» με το ακάλυπτο στήθος της στο Super Bowl το 2004. Αυτή τη λιτή εικόνα είχε στην αρχή το δίκτυο με τα εκατομμύρια βίντεο.

6. twitter.com – ξεκίνησε το 2006

istoselides6

Σχεδόν αγνώριστο σήμερα, το Twitter δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2006. Είναι πλέον μια από τις δέκα πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες στον κόσμο, και μια από τις πιο επιτυχημένες νεοσύστατες επιχειρήσεις όλων των εποχών σε όρους χρηματιστηριακής αγοράς.

7. eBay.com – τότε γνωστό ως AuctionWeb – ιδρύθηκε το 1995

istoselides7

Αυτή η απλή γκρι αρχική σελίδα μεγάλωσε και έγινε το μεγαλύτερο site δημοπρασιών στον κόσμο, που συνδέει τον κόσμο μέσω του εμπορίου της αγοράς και πώλησης. Ο ιδρυτής Pierre Omidyar ήθελε αρχικά να το ονομάσει echobay.com, αλλά επειδή το domain είχε καταχωρηθεί σε μια εταιρεία εξόρυξης χρυσού, αυτός το περιόρισε σε eBay.

8. Instagram.com – ξεκίνησε το 2010

istoselides8

Το Instagram ξεκίνησε ως Burbn και ήταν μια μορφή κινητής φωτογραφίας με check-in, παρόμοια το σημερινό Foursquare. Από τότε έχει αναπτυχθεί σε μία από τις πιο επιτυχημένες πλατφόρμες ανταλλαγής φωτογραφιών στον κόσμο, και αγοράστηκε από το Facebook για 1 δις δολάρια το 2012.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.