Το νέο MacBook αποχαιρέτισε το MagSafe, τις ThunderBolt θύρες, τις USB θύρες και τις αντικατέστησε με μια  «μαγική» θύρα που ακούει στο όνομα USB-C και που μπορεί πρακτικά να παρέχει τα πάντα – ρεύμα, δεδομένα, βίντεο και πολλά ακόμη.

Για πολλούς αυτή η νέα θύρα φάνηκε σαν να ήρθε από το πουθενά, αλλά σύμφωνα με τον John Gruber της Daring Fireball τα πράγματα και η ιστορία αυτής της θύρας είναι λίγο διαφορετικά και η δημιουργία της έχει στενή σχέση με την ίδια την Apple.

Συγκεκριμένα διαβάζουμε:

«Απ’ ό,τι μου έχουν αναφέρει, η Apple θα πρέπει να πάρει και παίρνει συγχαρητήρια πίσω από την καινοτομία της νέας αυτής θύρας USB-C. H Αpple την δημιούργησε. Όμως το κάνεις κάτι τέτοιο διαθέσιμο στην αγορά έχει και ένα μεγάλο μέρος πολιτικής από πίσω.

Έτσι ένας λόγος που η Apple δημόσια δεν βγαίνει να το παραδεχτεί ή να δηλώσει τον ακριβή ρόλο της σε αυτή την δημιουργία είναι πως πραγματικά θέλει η νέα αυτή θύρα να εμφανιστεί σε όλο και περισσότερα μηχανήματα ακόμη και του ανταγωνισμού και να υιοθετηθεί από πολλούς κατασκευαστές. Αν ξαφνικά διαφημιζόταν ως μια καθαρά Apple τεχνολογία τότε αυτό ίσως είχε αρνητικά αποτελέσματα στη διάδοσή της».

Εξάλλου είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος πόσο κοντά στην φιλοσοφία της Apple είναι αυτή η νέα θύρα και έτσι να καταλάβει το δημιουργό της. Αυτός είναι ακόμη ένας λόγος που η Apple δεν αισθάνεται την ανάγκη να βγει και να το πει. Αντ’ αυτού η Apple την δημιούργησε και την έριξε στην αγορά πρώτα με το δικό της νέο MacBook, ενώ είδαμε λίγες μέρες μετά και την Google να χρησιμοποιεί αυτή την νέα θύρα και στα νέα της Chromebook.

Πηγή: appleworldhellas.com