Με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτής του δημοφιλούς Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης, ζήτησε συγνώμη από τους χρήστες της πλατφόρμας για την διακοπή της λειτουργίας της, καθώς και την άλλη στις εφαρμογές του Instagram, του Whatsapp και του Messenger που ανήκουν στην ίδια εταιρεία.

Το απόγευμα της Δευτέρας, το Facebook και τα άλλα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και πλατφόρμες μηνυμάτων βγήκαν εκτός λειτουργίας για περίπου 7 ώρες και επανήλθαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Για το γεγονός αυτό του παγκόσμιου «μπλακ άουτ», το οποίο εκτός από εκατοντάδες… τρολ αναρτήσεις στο twitter, προκάλεσε και μεγάλη πτώση της μετοχής του Facebook στη Wall Street, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ απολογήθηκε με την παρακάτω ανάρτηση:

Facebook, Instagram, WhatsApp and Messenger are coming back online now. Sorry for the disruption today — I know how much you rely on our services to stay connected with the people you care about.

Posted by Mark Zuckerberg on Monday, October 4, 2021

«Το facebook, το Instagram, το Whatsapp και το Messenger, επανέρχονται online τώρα. Συγγνώμη για την αναστάτωση σήμερα. Ξέρω πόσο βασίζεστε στις υπηρεσίες μας για να παραμένετε συνδεδεμένοι με τους ανθρώπους, για τους οποίους νοιάζεστε», έγραψε ο Ζούκερμπεργκ, με τα σχόλια και τις κοινοποιήσεις να ξεπερνούν τις εκατό χιλιάδες πριν τη συμπλήρωση της μιας ώρας από το ανέβασμα του ποστ.

Νωρίτερα είχε ζητήσει συγνώμη από τους χρήστες με μήνυμά του στο Twitter, ο CTO της Facebook, Mike Schroepfer, δίνοντας μια πρώτη εξήγηση για το πρόβλημα, για την ταχεία αποκατάσταση του οποίου όπως ανέφερε γίνεται από τους ανθρώπους της εταιρείας το καλύτερο δυνατόν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.