Οι λύσεις που έχουμε για να φορτίσουμε το κινητό μας χωρίς την άμεση ή έμμεση σύνδεση με οικιακό δίκτυο, περιορίζονται σε θήκες ή συσκευές με φωτοβολταϊκά πάνελ οι οποίες μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική.

Δύο σχεδιαστές έκριναν πως η λύση αυτή δεν επαρκούσε και προχώρησαν στο σχεδιασμό μιας πρωτότυπης θήκης, η οποία εξασφαλίζει πως η φόρτιση του κινητού βρίσκεται κυριολεκτικά στο χέρι μας. Και αυτό γιατί η θήκη Mipwr Dynamo, κρύβει ένα μοχλό και ένα δυναμό. Με την άσκηση πίεσης στο μοχλό μπορούμε να έχουμε ηλεκτρική ενέργεια.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, ένα λεπτό πίεσης του μοχλού, μπορεί να δώσει 30 δευτερόλεπτα εξτρά «ζωής» στη συσκευή.

Επιπλέον, η πρωτότυπη θήκη μπορεί να αποθηκεύσει ενέργεια αυξάνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής που χαρίζει στο iPhone η δική του μπαταρία. Η ενσωματωμένη μπαταρία του Mipwr Dynamo είναι 400 mA και σε αυτή μεταφέρεται η ενέργεια που παράγει το δυναμό. Όταν συνδέσουμε κινητό και θήκη σε παροχή ρεύματος, φορτίζονται και οι δύο μπαταρίες.

Η σύνδεση με το iPhone γίνεται μέσω της ειδικής υποδοχής που φέρει στο εσωτερικό της, στο κάτω μέρος. Δύο διακόπτες στα πλαϊνά της θήκης θα επιτρέπουν την απελευθέρωση του μοχλού και την ενεργοποίηση της φόρτισης του τηλεφώνου.

Οι σχεδιαστές Bob Panos και Karl Lee έχουν παρουσιάσει τη θήκη στο Kickstarter, αναζητώντας χρηματοδότηση ώστε να βγει στην παραγωγή. Εάν όλα προχωρήσουν σύμφωνα με τα σχέδιά τους, οι πρώτες θήκες θα είναι διαθέσιμες για συσκευές iPhone 4, 4S και 5 και θα κοστίζουν 25 δολάρια.