Τον έχουμε δει όλοι αυτό τον τύπο που βγάζει το κινητό του μέσα στην κινηματογραφική αίθουσα για να απαντήσει στα SMS ή τα mail του λούζοντας τους γύρω του με το φως της οθόνης.

Συγκεντρώνοντας φυσικά τη μήνη των κινηματογραφόφιλων και όλα αυτά τα άγρια βλέμματα που στάζουν φαρμάκι!

Γιατί να είμαστε εμείς λοιπόν αυτός ο τύπος;

Και καθώς υπάρχουν στιγμές που δεν μπορείς να αποφύγεις την απάντηση σε ένα επείγον ηλεκτρονικό μήνυμα, μπορείς να κρατήσεις τα πράγματα σε κόσμιο και πολιτισμένο επίπεδο, μην ενοχλώντας με την παρουσία σου όσους φουκαράδες είχαν την ατυχία να κάθονται δίπλα σου στη σκοτεινή αίθουσα του σινεμά, στο συνεδριακό κέντρο, ακόμα και στο κρεβάτι δίπλα σου.

Πώς; Μα αντιστρέφοντας τα χρώματα του κινητού σου!

Ο γρηγορότερος τρόπος να το κάνετε αυτό στο iPhone (iOS 6) είναι μέσω της αντιστροφής των χρωμάτων της οθόνης. Το σετάρισμα είναι απλό: πηγαίνετε στο Settings => General => Accessibility και μετά κάνετε τριπλό κλικάρισμα του Home Button, επιλέγοντας «Invert Colors». Τόσο απλό!

Όποτε πατάτε πλέον το Ηome Βutton τρεις φορές απανωτά, η συσκευή σας θα γυρνά αυτομάτως από τη νορμάλ λειτουργία στην επιλογή των αντεστραμμένων χρωμάτων. Έχετε ωστόσο υπόψη σας ότι αν η οθόνη σας είναι ήδη αρκετά σκοτεινή, η αντιστροφή των χρωμάτων μπορεί να μη δώσει τα επιθυμητικά αποτελέσματα, την ενοχλητική πάντως κατάλευκη λάμψη θα την περιορίσει.

Θα κάνει ακόμα και την ανάγνωση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού σαφώς πιο ξεκούραστη στα μάτια. Φυσικά, μπορείτε απλώς να χαμηλώσετε τη φωτεινότητα του τηλεφώνου σας, η δυνατότητα ωστόσο του τριπλού κλικαρίσματος (που μπορεί να γίνει άνετα και μέσα στην τσέπη) παρέχει το κατάλληλο πλαίσιο για να απαλλαγείτε από τα κακόβουλα βλέμματα.

Σε συσκευές Android, μπορείτε να έχετε το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα πηγαίνοντας στα Settings => Accessibility και επιλέγοντας «Inverted Rendering». Εδώ βέβαια έχουμε και ένα μπόνους: αντίθετα από το iPhone και άλλες συσκευές με LED οθόνες, η αντιστροφή των χρωμάτων σε συσκευές AMOLED Android καταναλώνει και πολύ λιγότερη μπαταρία. Κρατήστε το λοιπόν ως επιλογή όταν πρέπει να εξοικονομήσετε πολύτιμη μπαταρία…