Ο διαγωνισμός τεχνολογίας «Imagine Cup» για το έτος 2013 έχει ήδη ξεκινήσει, όπως ανακοίνωσε η Microsoft Ελλάς, που προσκαλεί τους νέους να δημιουργήσουν τη δική τους ομάδα για να συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση, αναπτύσσοντας καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές, με στόχο να διεκδικήσουν μια διεθνή διάκριση, καθώς και σημαντικά χρηματικά έπαθλα.

Στον ενδέκατο χρόνο της διεξαγωγής του, το Imagine Cup περιλαμβάνει τις παρακάτω κατηγορίες:

• World Citizenship: Σε αυτή την κατηγορία συμμετέχουν σχέδια (projects) με εφαρμογές λογισμικού που έχουν δημιουργηθεί πάνω σε πλατφόρμες της Microsoft με την προοπτική να έχουν κοινωνικό όφελος (π.χ. για την εκπαίδευση, την κοινωνία ή την υγειονομική περίθαλψη).

• Games: Οι συμμετέχοντες καλούνται να αναπτύξουν πάνω σε πλατφόρμες της Microsoft (Windows 8, Windows Phone, Kinect για Windows Software Development Kit και Xbox Indie Games) παιχνίδια που απευθύνονται σε νέους και εφήβους.

• Innovation: Ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών για καταναλωτές, οι οποίες μπορεί να φέρουν κάτι καινούριο στα κοινωνικά δίκτυα, στις online αγορές ή στην έρευνα και οι οποίες δημιουργούνται με εργαλεία και τεχνολογία της Microsoft.

Τα έπαθλα για καθεμία κατηγορία στους φετινούς παγκόσμιους τελικούς είναι 50.000 δολάρια για την πρώτη θέση, 10.000 δολάρια για τη δεύτερη θέση και 5.000 δολάρια για την τρίτη θέση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι την 1η Απριλίου 2013 και να στείλουν ένα δείγμα της εφαρμογής τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]. Οι ελληνικοί τελικοί θα πραγματοποιηθούν στις 15 Απριλίου 2013 στην Αθήνα, όπου θα συμμετέχουν οι προκριθείσες ομάδες.

Η νικήτρια ομάδα από κάθε κατηγορία των ελληνικών τελικών θα συμμετέχει στη συνέχεια στους παγκόσμιους τελικούς του Imagine Cup 2013, που θα πραγματοποιηθούν στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας τον Ιούλιο, ώστε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και να διεκδικήσει τα μεγάλα έπαθλα του διαγωνισμού.

Παράλληλα, όλες οι ομάδες που θα συμμετέχουν στους ελληνικούς τελικούς θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν εισιτήριο για τους παγκόσμιους πελικούς της Ρωσίας, συμμετέχοντας στον παγκόσμιο online προκριματικό γύρο, κατά τον οποίο θα επιλεχθούν μερικές ομάδες (που δεν έχουν κερδίσει στους τελικούς των χωρών τους) προκειμένου να παρουσιάσουν το project τους στους παγκόσμιους τελικούς. Για τη συμμετοχή στον online διαγωνισμό απαιτείται εγγραφή μέχρι τις 15 Μαρτίου στο www.imaginecup.com.

Η Ελλάδα λαμβάνει μέρος στο διαγωνισμό από το 2004, έχοντας εξασφαλίσει σημαντικές διακρίσεις. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού http://www.imaginecup.com, ενώ για ερωτήσεις σχετικά με το διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την επίσημη ελληνική κοινότητα του Imagine Cup http://studentguru.gr/default.aspx ή να στείλουν email στο [email protected].