Πληροφορίες ήθελαν την Cisco να σκέφτεται την πώληση της Linksys και την αποχώρηση της από την αγορά των modem-router.

H Linksys είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές router σε παγκόσμιο επίπεδο, και μεγάλος ανταγωνιστής της Belkin.

Πλέον, με την εξαγορά της Linksys, η Belkin θα καταλάβει ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο, όμως στη συμφωνία της με την Cisco, δεσμεύεται να συνεχίσει να υποστηρίζει τα προϊόντα του άλλοτε ανταγωνιστή της και να διατηρεί την επωνυμία του.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη εξαγορά δεν έχουν γίνει γνωστά, όμως τονίζεται πως οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει συσκευές της Linksys, και διαθέτουν εγγύηση, δεν πρόκειται να επηρεαστούν. Υπολογίζεται πως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η Belkin θα ελέγχει το 30% της αγοράς οικιακών συστημάτων δικτύωσης.

Σύμφωνα με τον John Chambers, διευθύνοντα σύμβουλο της Cisco, η εταιρία θα συνεχίσει να ασχολείται με τα προϊόντα δικτύωσης και σκοπεύει να δημιουργήσει μία συνεργασία με τις εταιρίες, σε επίπεδο μάρκετινγκ, διανομής αλλά και προϊόντα για υπηρεσίες υποστήριξης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.