Οι εφαρμογές για τα κινητά τηλέφωνα αυξάνονται συνεχώς και όλο και περισσότερες εταιρίες εντάσσονται στο χώρο αυτό. Ωστόσο, το τελευταίο καιρό τα mobile apps δεν είναι υπόθεση μόνο των εταιριών.

Συγκεκριμένα, αρκετές διαδικτυακές υπηρεσίες προσφέρουν στους πολίτες τη δυνατότητα να δημιουργούν τη δική τους εφαρμογή, ακόμη και δωρεάν. Κατ’ αυτό τον τρόπο δίνεται σε μικρές επιχειρήσεις η ευκαιρία να εισέλθουν στο κόσμο της τεχνολογίας, καθώς επίσης και σε ανθρώπους που διαθέτουν άπλετο χρόνο στα… χέρια τους.

Ένα παράδειγμα είναι η εταιρία Conduit, η οποία καθιερώθηκε στο χώρο της τεχνολογίας μέσω της δημιουργίας των toolbars για τους browsers του διαδικτύου.

Η εταιρία εγκαινίασε μια δωρεάν υπηρεσία, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν τη δική τους εφαρμογή για κινητά, καθώς και τη δική τους ιστοσελίδα μέσα σε λίγα λεπτά.

«Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε μικρές επιχειρήσεις να εισέλθουν στο χώρο της κινητής τεχνολογίας», υπογραμμίζει ο Αντιπρόεδρος της Conduit Mobile.

Η υπηρεσία είναι πολύ εύκολη στη χρήση της. Και το καλύτερο; Παραχωρείται δωρεάν. Συγκεκριμένα πρόκειται για μία ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι καθοδηγούν το χρήστη και τον βοηθούν να δημιουργήσει την εφαρμογή ή την ιστοσελίδα που επιθυμεί. Επιπλέον, η Conduit διατίθεται να πληρώσει το εκάστοτε κατάστημα κινητών τηλεφώνων για να «ανέβει» η εφαρμογή σας σ’ αυτό.

Η προσφορά της Conduit είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς προσφέρει σε κάθε πολίτη ξεχωριστά τη δυνατότητα να μοιραστεί με τον υπόλοιπο κόσμο τις ιδέες του.