Η Wind Ελλάς ανακοίνωσε ότι μετά την σημερινή ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στις ζώνες των 900 MHz και 1800 MHz, ανανέωσε με επιτυχία το σύνολο των δικαιωμάτων χρήσης που κατείχε από το 1992 για την παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας μέσω GSM.

Συγκεκριμένα, η WIND Ελλάς απέκτησε δικαιώματα χρήσης για τέσσερα τμήματα (2 x 10 MHz) στη ζώνη των 900 ΜHz, καταβάλλοντας συνολικό τίμημα 93,2 εκατ ευρώ.

«Η WIND Ελλάς είναι ένας δυνατός παίκτης της ελληνικής αγοράς κινητής τηλεφωνίας και της ελληνικής οικονομίας. Μέχρι σήμερα έχουμε επενδύσει 2 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη του δικτύου μας ενώ ακόμη και στις παρούσες δυσχερείς οικονομικές συνθήκες συνεχίζουμε να επενδύουμε ίδια κεφάλαια σε έργα υποδομών για τη χώρα, όντας σταθερά προσηλωμένοι στην ανάπτυξη» τόνισε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Wind Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής.

«Πριν από έναν περίπου χρόνο οι μέτοχοί μας πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση των τελευταίων δύο ετών στην Ελλάδα, εξαγοράζοντας τη WIND. Σήμερα, με την επιτυχή ανανέωση της άδειας, επιβεβαιώνουν αποφασιστικά την εμπιστοσύνη τους προς την εταιρεία, τον κλάδο αλλά και την ελληνική οικονομία» σημειώνει ο κ. Ζαρκαλής.

«Εκτός από τη νέα μεγάλη επένδυση για την άδεια, το επενδυτικό πλάνο της WIND υλοποιείται όπως έχουμε προγραμματίσει, με κύριο άξονα τον εκ βάθρων εκσυγχρονισμό του δικτύου μας. Ένα μεγάλο έργο, που θα καταστήσει το ενιαίο δίκτυο κινητής, σταθερής τηλεφωνίας & Internet της εταιρείας μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα, προετοιμάζοντας το έδαφος για τις υπηρεσίες 4ης γενιάς», καταλήγει ο επικεφαλής της WIND Ελλάς.

Επισημαίνεται ότι το υπό εξέλιξη έργο εκσυγχρονισμού του Ραδιοδικτύου της WIND αποτελεί τη μεγαλύτερη αναβάθμιση δικτύου που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και θα απορροφήσει σημαντικό μέρος των προγραμματισμένων επενδύσεων της WIND Ελλάς για τα επόμενα 3 χρόνια.